DUURZAAMHEID IS BIJ BMW EEN PRÉ.

Bij BMW worden er nieuwe maatstaven gezet op het gebied van duurzaamheid.

80% minder Uitstoot.

BMW streeft er naar om vanaf 2030 zal er 80% minder CO2 uitstoot per geproduceerd voertuig plaats vinden.

Bij BMW word duurzaamheid als iets groots gezien en word er in elk deel van het process en productie rekening mee gehouden. Het doel is voor een duurzame waardeketen, die gebruikt maakt van gerecyclede en hernieuwbare grondstoffen. Het verminderen van CO2 emissie speelt een centrale rol bij BMW. Het aantal modellen met elektrische aandrijving zal blijven toenemen. Daarom zullen er in de gehele waardenketen maatregelen genomen worden om vanaf 2030 80% minder uitstoot per model te behalen.

20% Vermindering

Vermindering van de CO2 uitstoot in de toeleveringsketen van BMW Group per geproduceerd voertuig in 2030. Zonder maatregelen zou de toenemende elektrificatie leiden tot een stijging van de CO2 emissie per geproduceerde auto in de toeleveringsketen van 40%. BMW wil dit tegen gaan door dit met 20 % te laten dalen.

99% minder afval

Van het afval dat ontstaat bij onze wereldwijde productie van 2,5 miljoen voertuigen per jaar wordt gerecycled.

Op de weg naar een duurzame, grondstof besparende en toekomstbestendige productie, is het recyclen van gebruikte materialen essentieel. Wereldwijd recycled BMW al voor 99 procent van zijn producten in de interne productie. Denk daarbij aan gerecyclede materialen en de recycling van afgedankte auto's.

 

100% Groen

Sinds 2020 voorziet BMW locaties wereldwijd uitsluitend van stroom uit hernieuwbare energiebronnen.

Zo voert BMW zijn duurzaamheidsstrategie stap voor stap en daarmee alle schakels van de waardeketen. Met BMW zijn richtlijnen, ondersteuning en financiering kunnen ze er daardoor zorgen dat partners in de toeleveringsketen consistent voldoen aan de hoge sociale en duurzaamheidsnormen.

100% Groene Stroom

groene stroom voor de productie van onze accucellen is sinds 2020 contractueel vastgelegd met de leveranciers.

BMW-Duurzaam-KH-1-min-1.jpg
BMW-Duurzaam-KH-2-min.jpg
BMW-Duurzaam-KH-3-min.jpg
BMW-Duurzaam-KH-4-min.jpg
BMW-Duurzaam-KH-5-min.jpg
BMW-Duurzaam-KH-6-min.jpg