DUBBELSTEYN BMW, VOOR EEN DUURZAME TOEKOMST.

Met zijn alle werken we aan een gezondere planeet.

DUURZAAM DUBBELSTEYN

Dubbelsteyn heeft een onmiskenbare visie die de toekomst van duurzame mobiliteit vormgeeft en aansluiting vindt op de visie van BMW. Zo is ons compleet verbouwde vestiging in Dordrecht van het gas af en zijn alle kantoren en showrooms voorzien van duurzame klimaatsystemen. Dankzij deze verbeteringen opereren wij zo CO2-neutraal mogelijk en zijn we hard aan het werk om continue verbeteringen in onze processen aan te brengen. Samen met BMW werken wij aan een duurzame toekomst en schonere planeet. Benieuwd geworden naar al onze duurzame ontwikkelingen en hoe wij samen met BMW bijdragen aan een beter morgen? Scrollt u dan snel naar beneden voor meer informatie!


80% minder uitstoot.

BMW streeft er naar om vanaf 2030 80% minder CO2 uitstoot te hebben per geproduceerd. Bij BMW word duurzaamheid als iets groots gezien en wordt er in elk deel van het proces en productie rekening mee gehouden. Het doel is voor een duurzame waardeketen, die gebruikt maakt van gerecyclede en hernieuwbare grondstoffen. Het verminderen van CO2 emissie speelt een centrale rol bij BMW. Het aantal modellen met elektrische aandrijving zal blijven toenemen. Daarom zullen er in de gehele waardenketen maatregelen genomen worden om vanaf 2030 80% minder uitstoot per model te behalen.

20% CO2 vermindering.

Vermindering van de CO2 uitstoot in de toeleveringsketen van BMW Group per geproduceerd voertuig in 2030. Zonder maatregelen zou de toenemende elektrificatie leiden tot een stijging van de CO2 emissie per geproduceerde auto in de toeleveringsketen van 40%. BMW wil dit tegen gaan door dit met 20 % te laten dalen.

100% Groen.

Sinds 2020 voorziet BMW locaties wereldwijd uitsluitend van stroom uit hernieuwbare energiebronnen. Zo voert BMW zijn duurzaamheidsstrategie stap voor stap en daarmee alle schakels van de waardeketen. Met BMW zijn richtlijnen, ondersteuning en financiering kunnen ze er daardoor zorgen dat partners in de toeleveringsketen consistent voldoen aan de hoge sociale en duurzaamheidsnormen.


NIET WEGGOOIEN MAAR RECYCLEN.

Cactusvezels.

BMW integreert aanzienlijke hoeveelheden gerecycled materiaal in verschillende onderdelen van hun voertuigen. Als voorbeeld, de bagageruimtebekleding van de BMW i5 bestaat voor ten minste 50% uit gerecyclede kunststof. In de BMW iX bestaan de bumperhouders, de constructie van de deurbekleding, de windschermafdekking en de voorpaneelomlijsting volledig uit 100% hergebruikte kunststofcomponenten.

 

 

Gerecycled kunststof.

BMW integreert aanzienlijke hoeveelheden gerecycled materiaal in verschillende onderdelen van hun voertuigen. Als voorbeeld, de bagageruimtebekleding van de BMW i5 bestaat voor ten minste 50% uit gerecyclede kunststof. In de BMW iX bestaan de bumperhouders, de constructie van de deurbekleding, de windschermafdekking en de voorpaneelomlijsting volledig uit 100% hergebruikte kunststofcomponenten.

Visnetten.

De vloerbekleding in de BMW iX, evenals in de nieuwe modellen BMW X1 en BMW i5, bestaat uit kunststofvezels die zijn vervaardigd van gerecyclede materialen zoals oude visnetten en restafval afkomstig uit kunststofproductie. Bovendien dragen de interieurafwerking en exterieurpanelen bij aan een 25% lagere CO2-uitstoot in vergelijking met traditioneel vervaardigde componenten.

 

 

BMW iX5 Hydrogen.

BMW Group gaat mee in een snel veranderende wereld op het gebied van duurzaamheid.

Medio 2023 is er een oplage van tientallen BMW IX5 Hydrogen geproduceerd in de proeffabriek in München. BMW is hiermee in een cruciale testfase in gegaan, om de waterstof technologie te kunnen gaan implementeren in de productie modellen. Juergen Guldner (programmamanager waterstof BMW Group) gelooft er dan ook dat waterstof een sleutelrol zal gaan spelen in de energietransitie en dus de bescherming van het klimaat.

ALLE ELEKTRISCHE BMW MODELLEN.

DE BMW iX1

Leverbaar vanaf € 48.316,00


Actieradius 438 km (WLTP)

DE BMW iX2

Leverbaar vanaf € 59.350,00


Actieradius 449 km (WLTP)

DE BMW iX3

Leverbaar vanaf € 71.462,00


Actieradius 460 km (WLTP)

DE BMW iX

Leverbaar vanaf € 84.998,00


Actieradius 419 km (WLTP)

DE BMW i4

Leverbaar vanaf € 59.362,00


Actieradius 483 km (WLTP)

DE BMW i5

Leverbaar vanaf € 77.572,00


Actieradius 582 km (WLTP)

DE BMW i7

Leverbaar vanaf € 145.453,00


Actieradius 625 km (WLTP)

DUBBELSTEYN BMW ERKEND DUURZAAM+

Dubbelsteyn BMW is officieel erkend duurzaam+ gecertificeerd. Dit is hét duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche. Dit keurmerk wordt uitgegeven door de IvDM, bestaande uit branche verenigingen; BOVAG, RAI Vereniging en Stiba. Dit toont aan dat Dubbelsteyn duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Niet alleen duurzaam op gebied van uitstoot en verbruik, maar ook als het gaat om duurzaam personeelsbehoud.

Dubbelsteyn is actief de carbon footprint van het bedrijf aan het verkleinen, dit doen wij onder andere door bewust met onze grondstoffen om te gaan en geheel gasloos onze panden te verwarmen.

BMW-Duurzaam-KH-1-min-1.jpg
BMW-Duurzaam-KH-2-min.jpg
BMW-Duurzaam-KH-3-min.jpg
BMW-Duurzaam-KH-4-min.jpg
BMW-Duurzaam-KH-5-min.jpg
BMW-Duurzaam-KH-6-min.jpg