BMW RUITSCHADEHERSTEL.

Als BMW-eigenaar bent u ongetwijfeld trots op uw voertuig en wilt u deze in optimale staat houden. Echter, ongeacht hoe zorgvuldig u bent, ruitschade kan iedereen overkomen. Of het nu gaat om een opspattende steen op de snelweg of de ongelukkige impact van een vallend object, uw voorruit kan beschadigd raken. In deze blog duiken we diep in het herkennen van significante ruitbeschadiging, het belang van tijdige reparatie, en hoe dit proces in zijn werk gaat bij BMW's.

BMW Dubbelsteyn is voor het herstel van ruitschade aangesloten bij Dealerglass.

HET HERKENNEN VAN SIGNIFICANTE RUITBESCHADIGING.

Een sterretje of barst in de ruit kan leiden tot een APK afkeuring, vooral als het zich in het gezichtsveld van de bestuurder bevindt. De APK-normen zijn strikt wat betreft de veiligheid en het zicht van de bestuurder. Een veel gestelde vraag is dan ook hoe men kan bepalen of een sterretje of barst te groot of klein is voor een reparatie. Over het algemeen is een barst die langer is dan een bankpas of een sterretje met een diameter groter dan een munt van twee euro, te groot voor een eenvoudige reparatie. Dergelijke schades vereisen meestal een volledige vervanging van de ruit om de veiligheid en stevigheid van de ruit te waarborgen. Als de schades kleiner zijn kunt u meestal dezelfde dag nog terecht bij één van onze vestigingen (Dordrecht of Numansdorp) om uw ruit te repareren. In de video rechts kunt u zien hoe het proces van ruitschadeherstel in werking gaat.

Ruitschade BMW

REPARATIE BIJ KLEINE SCHADE.

Zelfs een kleine schade zoals een sterretje dient serieus genomen te worden. Temperatuurveranderingen of trillingen tijdens het rijden kunnen een klein sterretje snel doen uitbreiden tot een grote barst. Vroegtijdige reparatie kan verdere schade en kosten voorkomen. Na een professionele reparatie herstelt de ruit bijna naar zijn oorspronkelijke structurele sterkte.

Ruitschade nabij sensoren en camera's

Ruitschade in de buurt van voorruitcamera's of sensoren vereist speciale aandacht. Deze technologieën zijn cruciaal voor de werking van veiligheidssystemen. Reparatie of vervanging dient zorgvuldig uitgevoerd te worden om de functionaliteit van deze systemen te waarborgen.

Neem geen onnodig risico en laat uw autoruitreparatie uitvoeren door de Experts in Geweldig van Dubbelsteyn. Uw voordelen:

  • Alleen originele BMW autoruiten en materialen met twee jaar garantie.
  • Behoud van uw fabrieksgarantie en de waarde van uw auto.
  • Directe afhandeling met uw verzekeraar.

Wordt ruitschade gedekt door de verzekering?

Als u schade aan uw ruit opmerkt, staat u voor de keuze: laat u het repareren via uw verzekering of betaalt u het zelf? In Nederland hangt dit af van uw verzekeringsdekking en de voorwaarden van uw polis.

  • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering dekt geen schade aan uw eigen auto, dus ook geen ruitreparatie.
  • Beperkt Casco dekking biedt vaak wel dekking voor ruitreparatie, zonder dat dit ten koste gaat van uw no-claimkorting. Er kan wel een eigen risico gelden, afhankelijk van uw verzekeraar.
  • Allrisk (of volledig casco) verzekeringen dekken meestal ook ruitreparatie, inclusief vervanging als reparatie niet mogelijk is. Ook hier kan een eigen risico gelden.

Bij veel verzekeringen geldt een eigen risico voor ruitreparatie of vervanging. Dit betekent dat u een deel van de kosten zelf betaalt. Het eigen risico varieert per verzekeraar en kan soms worden verlaagd of zelfs komen te vervallen als u de reparatie laat uitvoeren bij een door de verzekeraar goedgekeurde hersteller.

Private- en operational lease bij BMW en ruitreparatie

Bij een private leaseauto van BMW worden reparatie en onderhoud meestal gedekt door het leasecontract. Het is raadzaam om bij schade direct contact op te nemen met uw BMW Dealer of leasemaatschappij om de juiste stappen te ondernemen.