Private lease en financial lease: wat zijn de verschillen?

Private lease en financial lease zijn beide opties die u in overweging kunt nemen bij het leasen van een auto. Hoewel ze enkele overeenkomsten hebben, zijn er ook significante verschillen tussen beide opties. In dit artikel zullen we deze verschillen in detail bespreken en u helpen begrijpen welke optie het beste bij uw behoeften past.

Wat is private lease?

Private lease is een populaire optie voor particulieren die graag een auto willen leasen zonder zich zorgen te maken over zaken als onderhoud, verzekering en afschrijving. Bij private lease betaalt u een vast bedrag per maand en kunt u zorgeloos genieten van uw auto, omdat alle bijkomende kosten in het maandelijkse leasebedrag zijn inbegrepen.

Wilt u meer weten over hoe private lease werkt? Raadpleeg dan ons artikel "Hoe werkt private lease?"

Wat is financial lease (Privé)?

Financial lease is een vorm van leasing waarbij u als particulier een auto aanschaft en deze in termijnen betaald. Bij financial lease bent u direct de juridische eigenaar van de auto. U betaalt maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente gedurende een vooraf bepaalde periode.

Wat is het verschil tussen private lease en financial lease?

  • Eigendom auto: Bij financial lease bent u de juridische eigenaar van de auto, terwijl bij private lease de leasemaatschappij eigenaar blijft.
  • Kosten: Bij financial lease betaalt u rente en aflossing over de volledige waarde van de auto, terwijl bij private lease uw maandelijkse bedrag alle kosten omvat, zoals onderhoud, verzekering en afschrijving.
  • BKR-registratie: Private lease en Privé financial lease kunnen beide van invloed zijn op uw BKR-registratie.
  • Gebruiksduur: Financial lease is meestal gericht op een langere termijn, terwijl private lease vaak flexibeler is en kortere looptijden biedt.

Wanneer private lease en wanneer voor financial lease?

De keuze tussen private lease en financial lease hangt af van verschillende factoren en uw persoonlijke situatie. Als u een ondernemer bent en de auto voor uw bedrijf nodig heeft, is zakelijk financial lease vaak de meest logische keuze. Deze keuze wordt vaak gemaakt omdat u de auto op uw bedrijfsbalans kunt zetten en gebruik kunt maken van fiscale voordelen. Ook uw financiële situatie is een belangrijke factor. Zowel private lease als financial lease hebben financiële implicaties. Het is belangrijk om uw financiële situatie zorgvuldig te overwegen en te beoordelen of u de maandelijkse leasekosten kunt dragen. BMW biedt de mogelijkheid om Flex lease toe te voegen als optie bij het private lease contract. Hierdoor kunt u na 12 maanden het leasecontract beëindigen als u bijvoorbeeld wilt verhuizen of uw situatie is veranderd.