Hoe werkt private lease?

Private lease is een populair alternatief voor het kopen van een auto. Bij private lease huur je als particulier een auto voor een vooraf vastgestelde periode, aantal kilometers en een vast allesomvattend maandbedrag. Je hoeft alleen zelf nog de benzine te betalen. Maar hoe werkt private lease precies? En waarom zou je ervoor kiezen om een auto te leasen in plaats van er een te kopen? Het antwoord op deze vragen hangt af van verschillende factoren, zoals jouw persoonlijke situatie, rijgedrag, voorkeuren en financiële situatie. In deze tekst gaan we dieper in op de werking van private lease en de voordelen ten opzichte van het kopen van een auto.

Wat betaal je bij private lease zelf?

Bij private lease betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de auto. Maar wat betaal je precies bij private lease? Het maandbedrag is inclusief alle kosten, behalve de brandstof. Dit betekent dat de kosten voor onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting zijn inbegrepen bij het maandbedrag. Het grote voordeel hiervan is dat je als lease rijder geen onverwachte kosten hebt en precies weet wat je per maand kwijt bent. Zo kies je voor zekerheid, maar ook voor flexibiliteit. Na afloop van het contract mag je een nieuw contract afsluiten; en krijg je dus ook weer een nieuwe BMW.

Wat niet van toepassing is op Private is bijtelling. Bijtelling is een fiscale term die verwijst naar het bedrag dat je als zakelijke rijder moet betalen voor het privégebruik van de auto. Private Lease is een privé constructie en sluit je af op je eigen naam. Daarom hoeft er ook geen bijtelling betaalt te worden. Dit kan een voordeel zijn in bepaalde situaties, zeker voor ZZP’ers of werknemers die over een mobiliteitsbudget beschikken.

Wanneer is private lease rendabel? Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie en voorkeur. Een groot voordeel van Private Lease is dat je geen grote investering hoeft te doen. Zeker voor mensen die niet veel rijden kan private lease dan voordelig zijn. Ook in het geval van onderhoud ben je gedekt. Gaat er iets kapot of is er toch extra onderhoud aan je auto nodig? Deze kosten worden gedekt met Private Lease. Daarnaast is de auto altijd all-risk verzekerd en betaal je bij zelf-veroorzaakte schade enkel het eigen risico wat je hebt afgesloten op het contract. Private Lease staat voor zekerheid en geen onverwachte kosten.

Is private lease voordeliger dan het kopen van een auto?

Of Private Lease voordeliger is dan het kopen van een auto is lastig te bepalen en hangt af van jouw persoonlijke situatie en wensen. In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om te leasen, terwijl in andere situaties het kopen van een auto gunstiger is. Om deze afweging te maken is het belangrijk om te kijken naar de (maandelijkse) kosten die het kopen van een auto met zich mee brengt:

  • Aanschafkosten auto
  • Wegenbelasting
  • Verzekering
  • Ondehroud
  • De waardeontwikkeling van de auto

De kosten die vast staan bij het kopen van de auto zijn de aanschafkosten, wegenbelasting en verzekering. Het onderhoud is niet vast te stellen, net als de afschrijving van de auto (het verminderen van de waarde van je auto).

 

Conclusie

Of private lease voordeliger is dan het kopen van een auto, hangt af van jouw persoonlijke situatie en wensen. In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om te leasen, terwijl in andere situaties het kopen van een auto gunstiger is. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met factoren als de looptijd van het leasecontract, het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en de waardeontwikkeling van de auto. Een groot voordeel van private lease is dat je vooraf precies weet welke kosten je kwijt bent aan het gebruik van de auto. Hierdoor kom je niet voor onverwachte kosten te staan en heb je meer grip op jouw financiële situatie. Daarnaast hoef je geen grote investering te doen en kun je gebruik maken van een relatief nieuwe auto, zonder dat je hiervoor veel geld hoeft neer te leggen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier ons private lease aanbod.