DE NIEUWE BMW X5 M  EN DE BMW X6 M.

BMW heeft de high-performance modellen in het luxe Sports Activity Vehicle en Sports Activity Coupé segment met nóg betere prestaties, uitstraling en digitale functionaliteiten vernieuwd. Dankzij diverse upgrades aan - en elektrificatie - van de aandrijflijn geven de nieuwe BMW X5 M Competition en BMW X6 M Competition hun vermogen nog directer af. Beide modellen zijn uitgerust met een nieuwe V8 benzinemotor met 48V Mild Hybrid technologie en leveren een maximaal vermogen 460 KW (625 pk).

De nieuwe BMW X5 M Competition zal beschikbaar zijn voor een consumentenadviesprijs vanaf € 224.302,- en de BMW X6 M Competition vanaf € 228.283,-. De eerste auto's zullen in juni 2023 op de Nederlandse wegen verschijnen.


EXTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE NIEUWE BMW X5 M.

Nieuw design voorzijde.

De nieuwe BMW X5 M is voorzien van nieuwe adaptieve LED koplampen met Matrix technologie en de BMW Selective Beam grootlichtassistent. De koplampen zijn 35 millimeter smaller geworden dan bij de voorgaande modellen, optioneel uit te voeren met Shadow Line details. De BMW nierengrille is nu volledig zwart van kleur. Daarnaast vormen de BMW nierengrille en de centrale luchtinlaat nu een geheel, als een zwarte X-vorm.

Vernieuwde achterzijde.

Er loopt een opvallende diffusorinzet langs de onderrand van de achterbumper. Die vormt meteen een verbinding tussen de twee dubbele uitlaateindpijpen die ook andere M modellen sieren. De achterlichten van de BMW X5 M Competition zijn nu voorzien van X-vormige lichtelementen van glasvezel – een spectaculaire designfeature aan de achterzijde.

Nieuwe standaarden.

De nieuwe BMW X5 M is standaard voorzien van 21 inch lichtmetalen M wielen voor en 22 inch lichtmetalen M wielen achter. Gesmede lichtmetalen M wielen met dezelfde afmetingen zijn optioneel verkrijgbaar. Ook is er een nieuwe variant, uitgevoerd in Jet Black.INTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE NIEUWE BMW X5 M.

BMW Curved Display.

Het hart van het interieur van de nieuwe BMW X5 M Competition vormt het BMW Curved Display, dat de M cockpit een moderne en exclusieve uitstraling geeft.    Het gebogen glazen scherm bestaat uit een 12,3 inch Info Display achter het stuurwiel en een 14,9 inch groot Control Display. Via de aanraakfunctionaliteit van het Control Display zijn diverse functies digitaal te bedienen, waardoor er aanzienlijk minder fysieke knoppen nodig zijn.

Bestuurdersassistentiesystemen.

De BMW X5 M is voorzien van een breder aanbod aan systemen voor geautomatiseerd rijden en parkeren. De functies van de standaard Approach Control Warning zijn uitgebreid, waardoor deze nu ook het risico op botsingen met fietsers, voetgangers en tegemoetkomend verkeer verkleint bij het afslaan. Aan de Lane Departure Warning functie is Lane Return met stuurassistentie toegevoegd. Daarnaast zijn er optionele functies toegevoegd als de automatische Speed Limit Assist, de Safe Exit waarschuwingsfunctie, actieve navigatie, verkeerslichtherkenning en de Lane Change Assistant.

Modern M Cockpitdesign.

De standaarduitrusting omvat nu ook bekleding van het dashboard in Sensafin en een gebogen sierlijst in verfijnd hout. Een andere nieuwe voorziening is de Ambient Light Bar met LED-verlichting, die is geïntegreerd onder de sierlijst aan de zijde van de voorpassagier. In de de topuitvoering geeft de lichtbalk het M logo weer.EXTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE NIEUWE BMW X6 M.

Nieuw design voorzijde.

De nieuwe BMW X6 M is voorzien van nieuwe adaptieve LED koplampen met Matrix technologie en de BMW Selective Beam grootlichtassistent. De koplampen zijn 35 millimeter smaller geworden dan bij de voorgaande modellen, optioneel uit te voeren met Shadow Line details. De BMW nierengrille is nu volledig zwart van kleur. Daarnaast vormen de BMW nierengrille en de centrale luchtinlaat nu een geheel, als een zwarte X-vorm.

Vernieuwde achterzijde.

Er loopt een opvallende diffusorinzet langs de onderrand van de achterbumper. Die vormt meteen een verbinding tussen de twee dubbele uitlaateindpijpen die ook andere M modellen sieren. De achterlichten van de BMW X6 M Competition zijn nu voorzien van X-vormige lichtelementen van glasvezel – een spectaculaire designfeature aan de achterzijde. De buitenspiegelkappen en de achterspoiler van de BMW X6 M Competition zijn optioneel leverbaar in carbon

Nieuwe standaarden.

De nieuwe BMW X6 M is standaard voorzien van 21 inch lichtmetalen M wielen voor en 22 inch lichtmetalen M wielen achter. Gesmede lichtmetalen M wielen met dezelfde afmetingen zijn optioneel verkrijgbaar. Ook is er een nieuwe variant, uitgevoerd in Jet Black.INTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE NIEUWE BMW X6.

BMW Curved Display.

Het hart van het interieur van de nieuwe BMW X6 M Competition vormt het BMW Curved Display, dat de M cockpit een moderne en exclusieve uitstraling geeft. Het gebogen glazen scherm bestaat uit een 12,3 inch Info Display achter het stuurwiel en een 14,9 inch groot Control Display. Via de aanraakfunctionaliteit van het Control Display zijn diverse functies digitaal te bedienen, waardoor er aanzienlijk minder fysieke knoppen nodig zijn.

Bestuurdersassistentiesystemen.

De BMW X6 M is voorzien van een breder aanbod aan systemen voor geautomatiseerd rijden en parkeren. De functies van de standaard Approach Control Warning zijn uitgebreid, waardoor deze nu ook het risico op botsingen met fietsers, voetgangers en tegemoetkomend verkeer verkleint bij het afslaan. Aan de Lane Departure Warning functie is Lane Return met stuurassistentie toegevoegd. Daarnaast zijn er optionele functies toegevoegd als de automatische Speed Limit Assist, de Safe Exit waarschuwingsfunctie, actieve navigatie, verkeerslichtherkenning en de Lane Change Assistant.

Modern M Cockpitdesign.

De standaarduitrusting omvat nu ook bekleding van het dashboard in Sensafin en een gebogen sierlijst in verfijnd hout. Een andere nieuwe voorziening is de Ambient Light Bar met LED-verlichting, die is geïntegreerd onder de sierlijst aan de zijde van de voorpassagier. In de de topuitvoering geeft de lichtbalk het M logo weer.


PRECIEZE KRACHTOVERBRENGEN MET DE NIEUWE 8-TRAPS M STEPTRONIC TRANSIMISSIE MET DRIVELOGIC.

Het motorvermogen wordt overgebracht op een nieuwe variant van de 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic, met keuze uit drie schakelinstellingen, zowel handmatig als automatisch. Nieuwe functies zijn onder andere een opnieuw afgestelde setup en scherpere schakelreacties.

De kenmerkende prestaties van de nieuwe BMW X5 M Competition en BMW X6 M Competition zorgen voor nog meer beleving dankzij een aangepaste versie van de M xDrive vierwielaandrijving, in combinatie met het actieve M Sportdifferentieel op de achteras. Via het M Setup menu kan de bestuurder wisselen tussen de standaard vierwielaandrijving en de Sport modus, waarmee er meer vermogen naar de achterwielen wordt gestuurd zodat er gecontroleerde drifts kunnen worden uitgevoerd.

NIEUWE DIGITALE DIENSTEN VOOR DE BMW X5 M EN DE BMW X6 M.

Het specifieke M bedieningsconcept omvat de Setup knop voor directe toegang tot instellingen voor motor, onderstel, besturing, remsysteem en uiteraard M xDrive. De inhoud en hoeveelheid actieve bestuurdersassistentie die op de displays wordt weergegeven, kan individueel worden aangepast. Met één druk op de M Mode knop kan de bestuurder kiezen tussen de instellingen ROAD, SPORT en TRACK.

Daarnaast biedt de nieuwste generatie van het BMW Operating System 8 ook nieuwe digitale diensten. Bij het standaard BMW Live Cockpit Professional, zit nu ook het BMW head-up Display en het cloud-gebaseerde BMW Maps navigatiesysteem inclusief Augmented View inbegrepen. Zo is het via de geïntegreerde app op het Control Display nu ook mogelijk om bij stilstand de bestuurder en voorpassagier te voorzien van content van onder andere YouTube Streaming.

 

Ook zo enthousiast geworden of wilt u graag mee weten over de nieuwe modellen? Maak gerust eens vrijblijvend een afspraak, wij helpen u graag verder.