DE NIEUWE BMW X5 EN DE BMW X6.

Twee ingrijpend vernieuwde modellen: De nieuwe BMW X5 en de nieuwe BMW X6, ze stralen balans en zelfvertrouwen uit met doeltreffende wijzigingen aan het design en opgewaardeerde standaarduitrustingen. Nieuwe verbrandingsmotoren, een BMW Plug-in Hybride systeem van de nieuwste generatie voor de BMW X5 xDrive50e1 en 48V Mild Hybrid technologie voor alle andere versies en meer! Toonaangevend zijn ook de nieuwe bestuurdersassistentiesystemen voor rijden en parkeren en het BMW Curved Display, werkend op het BMW Operating System 8.

Beide modellen zullen vanaf april 2023 in productie gaan, de Nederlandse showroomintroductie staat gepland voor juni 2023. De BMW X5 zal beschikbaar zijn als Launch Edition voor een consumentenadviesprijs vanaf € 96.512,- in de vorm van de Plug-in Hybride BMW X5 xDrive50e. De BMW X6 begint bij de BMW X6 xDrive40i met een consumentenadviesprijs vanaf € 117.676, -.

 


EXTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE NIEUWE BMW X5.

BMW nierengrille met Iconic Glow verlichting.

De BMW nierengrille met Iconic Glow verlichting is nu een optie voor de 6-cilinderversies van de BMW X5; de watervalverlichting zorgt voor een bijzonder opvallende, kenmerkende BMW look. De verticale Air Curtains en de onderste luchtinlaat – met decoratieve afwerkingsdetails in parelmoer chroom en driehoekige openingen aan weerszijden – dragen ook bij aan een moderne uitstraling.

Vernieuwde koplampen.

De voorzijde onderscheidt zich door nieuw ontworpen maar nog steeds iconische BMW koplampen en de BMW nierengrille. De nieuwe koplampen zijn 35 mm smaller dan voorheen. De pijlvormige dagrijverlichting ‘wijst’ naar de zijkant van de carrosserie en de buitenste elementen fungeren ook als richtingaanwijzer. Adaptieve LED koplampen met BMW grootlichtassistent, plus de M koplampen Shadow Line, zijn optioneel leverbaar.

Vernieuwde Air Breathers.

De Air Breathers in de zijschermen van de BMW X5 zijn vernieuwd; de afwerking met zijdeglans aluminium, wat ook is toegepast op de dakrails behoren beide tot de standaarduitvoering. De lichtgeleidingselementen in de achterlichtunits en remlichten hebben nu bijzondere vormen. De L-vorm die bekend is van andere modellen van BMW is horizontaal gespiegeld in de achterlichten van de BMW X5 en dat resulteert in een constant verlichte X-vorm.EXTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE NIEUWE BMW X5.

BMW Curved Display.

Integratie van het BMW Curved Display in beide modellen met BMW Operating System 8. Het display bestaat uit een 12,3-inch instrumentenpaneel achter het stuurwiel en aansluitend een 14,9-inch Touch Control Display – samen achter een glasoppervlak uit één stuk. Dankzij de aanraakfunctie van het laatste display is het aantal knoppen en schakelaars aanzienlijk verminderd en is de bediening van tal van functies gedigitaliseerd.

Modern Cockpitdesign.

De standaarduitrusting omvat nu ook bekleding van het dashboard in Sensafin en een gebogen sierlijst in verfijnd hout. Een andere nieuwe voorziening is de Ambient Light Bar met LED-verlichting, die is geïntegreerd onder de sierlijst aan de zijde van de voorpassagier. In de de topuitvoering geeft de lichtbalk het M logo weer.

Nieuw ontworpen transmissiehendel.

Het bedieningspaneel op de middenconsole is nu voorzien van een nieuw design en er is een nieuw ontworpen transmissiehendel. De innovatieve cockpit en de updates van het instrumentenpaneel zorgen voor een bijzonder vooruitstrevende, premium ambiance.EXTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE NIEUWE BMW X6.

Vernieuwde koplampen.

BMW voorziet ook de nieuwe BMW X6 van smalle koplampunits en pijlvormige dagrijverlichting.

Standaard voorzien van een M-sportpakket

Standaard voorzien van sportieve, aerodynamisch geoptimaliseerde designelementen voor het exterieur inclusief 20 inch lichtmetalen wielen in sportief M design.

 

Design Achterzijde.

De M specifieke, zwarte uitlaateindpijpen zijn dubbel uitgevoerd en dragen samen met de driedemensionale LED achterlichten bij aan een krachtige uitstraling.INTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE NIEUWE BMW X6.

Innovatieve bedieningselementen.

De vernieuwde Ambiance verlichting en het grote BMW Curved Display zorgen met iedere interactie voor de ultieme multimediale beleving.

Ergonomische sportstoelen.

Het hoogst haalbare comfort dankzij de vernieuwde ergonomische sportstoelen. Net als het dashboard zijn ook de sportstoelen bekleed met Sensafin kunstleder met een decoratief stiksel.

Met leder bekleed M sportstuurwiel.

Een sportief en direct stuurgevoel. Het met leder beklede multifunctionele M sportstuurwiel, stuurwielrand bekleed met zwart walknappa leder en voorzien van extra profilering voor de duimen.