DE NIEUWE BMW M2.

INTRODUCTIE APRIL 2023. BESCHIKBAAR VANAF €113.806,-

De nieuwe BMW M2 biedt het kenmerkende prestatieniveau van M, maar dan in zijn puurste vorm. Met zijn 338 kW (460 pk) sterke 6-cilinder-in-lijn benzinemotor, (optionele) handgeschakelde zesversnellingsbak en achterwielaandrijving belooft de tweede generatie van de high-performance sportauto veel rijplezier. De introductie van de nieuwe BMW M2 is een nieuw hoogtepunt ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van BMW M GmbH.

 


EXTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE NIEUWE BMW M2.

Design voorzijde.

De grote, randloze BMW nierengrille met horizontale spijlen en de driedelige, bijna rechthoekige onderste luchtinlaat geven de nieuwe BMW M2 Coupé een vertrouwd M gezicht.

Het zijaanzicht.

Heldere oppervlakken, prominente dorpelverbreders en gespierde wielkuipen domineren het sportieve zijaanzicht van de M2. De keuze aan carrosseriekleuren voor de nieuwe BMW M2 omvat Zandvoort Blau en Toronto Rot metallic, die exclusief zijn voorbehouden aan dit model.

Design achterzijde.

De achterzijde van de BMW M2 oogt compact en krachtig en is voorzien van een aantal specifieke details, zoals de opvallende spoilerrand op de achterklep, de verticaal geplaatste reflectoren, de minimalistisch gevormde diffusorinzet in de achterbumper en de twee paar uitlaatpijpen die relatief ver naar het midden zijn geplaatst.


6 cilinder benzine motor met directe power.

De motor in de nieuwe BMW M2 levert bij 6.250 toeren per minuut zijn maximumvermogen van 338 kW (460 pk) en overtreft daarmee de motor van zijn voorganger met 66 kW (90 pk). Het maximumkoppel van 550 Nm is beschikbaar van 2.650 tot 5.870 toeren per minuut. Het maximale toerental bedraagt 7.200 toeren per minuut.

Het vermogensopbouw gaat gepaard met een rijke soundtrack van het M uitlaatsysteem met elektrisch aangestuurde kleppen. Het oliesysteem is net als het koelsysteem berekend op extreem dynamisch rijgedrag op het circuit.


INTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE NIEUWE BMW M2.

Sportautocockpit met BMW Curved Display.

De nieuwe BMW M2 heeft een op de bestuurder gericht dashboard en is standaard voorzien van een BMW Curved Display.  Smartphone Integratie voor Apple CarPlay® en Android Auto™ is standaard inbegrepen in de BMW M2, die ook voorzien is van een 5G antenne voor optimale connectiviteit.

Sportstoelen.

De bestuurder en voorpassagier worden verwelkomd door sportstoelen in een modelspecifiek design met Sensatec/Alcantara bekleding. M Sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en geperforeerde bekleding in Vernasca leder/Sensatec zijn als alternatief leverbaar.

Luxe comfortvoorzieningen.

De standaard comfortvoorzieningen in de nieuwe BMW M2 zijn onder meer 3-zone automatische airconditioning, BMW Live Cockpit Plus met BMW Maps navigatie, Ambiance verlichting en het HiFi luidsprekersysteem. Voor wat betreft autonoom rijden en parkeerhulpsystemen is de BMW M2 standaard uitgerust met Approach Control Warning.


Achterwielaandrijving en M Traction Control voor dynamiek en rijplezier.

Ongeacht de gekozen transmissie is de achterwielaandrijving bepalend voor de prestaties van de nieuwe BMW M2. De kenmerkende opbouw van de versnelling van M modellen helpt de bestuurder om de auto door de bochten te leiden, bijvoorbeeld met gecontroleerde drifts. De bijbehorende M Traction Control is ook ontwikkeld om de bestuurder de gelegenheid te geven om de dynamische grenzen van de auto stap voor stap te verkennen en persoonlijke drempelwaarden in te stellen voor de mogelijke mate van wielslip – er zijn tien niveaus waarop het systeem kan ingrijpen.


VEELGESTELDE VRAGEN.

De BMW M2 zal in april 2023 leverbaar zijn.

De BMW M2 zal in Nederland verkrijgbaar zijn voor een consumentenadviesprijs vanaf € 113.806,-.

De nieuwe BMW M2 heeft een 460 pk sterke M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor. Hiermee versnelt de BMW M2 in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/h.

De nieuw BMW M heeft een voorbereiding voor Apple CarPlay, zo kunt u uw telefoon draadloos verbinden en heeft u toegang tot telefonie, iMessage, Whatsapp, TuneIn, Spotify en Apple Music. Ook kunt u Siri gebruiken via een toets op het stuur.

BMW-M2-detail-zwart.jpg
BMW-M2-details.jpg
BMW-M2-koplamp.jpg
BMW-M2-logo.jpg
BMW-M2-uitlaat.jpg
BMW-M2-lamp.jpg
BMW-M2-wiel.jpg