DE BMW M2

VANAF € 114.938,-

De nieuwe BMW M2 biedt het kenmerkende prestatieniveau van M, maar dan in een van zijn puurste vormen. Met 460 pk sterk is de BMW M2 een krachtpatser in zijn klasse. Met een 6-cilinder-in-lijn benzinemotor, optioneel handgeschakelde zes versnellingsbak en achterwielaandrijving belooft de tweede generatie van de compacte high-performance sportauto onvervalst rijplezier. Dit bewijst dat BMW M Gmbh na 50 jaar weten hoe zij een icoon creëren.


DE HIGHLIGHTS.

01. Design Voorzijde.

De compacte afmetingen en duidelijke lijnen creëren een nieuw en karakteristiek uiterlijk voor de BMW M2. De enkele koplampen zijn een verwijzing naar de BMW M2 uit 2002.

02. BMW Curved Display.

Het uit één deel bestaande curved display toont de nieuwe innovatieve interieur style van BMW en past dan ook perfect in de nieuwe BMW M2. Het combineert de 12,3 inch info display met een 14,9 inch Touch Control display.

03. High-performance M Twinpower turbo 6-cilinder-in-lijn motor.

Een powerhouse die puur rijplezier levert: De M Twinpower turbo 6-cilinder-in-lijn motor kenmerkt zich door de dynamische krachtontwikkeling en de volle BMW M motorsound. Dit wordt gecreëerd door hoogst efficiënte technologieën zoals een dubbele VANOS Valvetronic, High Precision Injection en een twin scroll turbocompressor.

04. Design Achterzijde.

De gespierde en sterke achterzijde van de BMW M2 typeren zijn karakter. Dit maakt het vermogen en de dynamiek van de BMW M2 echt zichtbaar.

INTERIEUR & EXTERIEUR.

De atletische uitstraling van de BMW M2 is te danken aan zijn compacte afmetingen, extreem krachtige proporties en voor M kenmerkende designdetails. De carrosserie is 214 mm en de wielbasis is 110 mm korter dan die van de BMW M4 Coupé. Tegelijkertijd is zowel de breedte van de carrosserie als de spoorbreedte beduidend groter dan die van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé.

De grote, randloze BMW nierengrille met horizontale spijlen en de driedelige, bijna rechthoekige onderste luchtinlaat geven de nieuwe BMW M2 Coupé een vertrouwd M gezicht. Het design is ontstaan met het oog op de technische vereisten op het gebied van toevoer van koellucht en aerodynamica. Heldere oppervlakken, prominente dorpelverbreders en gespierde wielkuipen domineren het zijaanzicht. De achterzijde van de BMW M2 oogt ook compact en krachtig en is voorzien van een aantal specifieke details, zoals de opvallende spoilerrand op de achterklep, de verticaal geplaatste reflectoren, de minimalistisch gevormde diffusorinzet in de achterbumper en de twee paar uitlaatpijpen die relatief ver naar het midden zijn geplaatst.

RIJDYNAMIEK.

De 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met M TwinPower Turbo technologie in de nieuwe BMW M2 onderscheidt zich door het gemak waarmee hij hoog in toeren klimt en extreme prestaties levert – kenmerkend voor M. Deze motorversie wijkt overigens op slechts enkele punten af van de motor die in de BMW M3 en de BMW M4 wordt gemonteerd. De 3,0 liter motor reageert direct op het gaspedaal, draait gewillig hoge toerentallen en levert zijn vermogen lineair af tot in het hoogste toerenbereik.

De motor in de nieuwe BMW M2 levert bij 6.250 toeren per minuut zijn maximumvermogen van 338 kW (460 pk) en overtreft daarmee de motor van zijn voorganger met 66 kW (90 pk). Het maximumkoppel van 550 Nm is beschikbaar van 2.650 tot 5.870 toeren per minuut. Het maximale toerental bedraagt 7.200 toeren per minuut. De pulserende vermogensopbouw gaat gepaard met een rijke soundtrack van het M specifieke uitlaatsysteem met elektrisch aangestuurde kleppen. Het oliesysteem is net als het koelsysteem berekend op extreem dynamisch rijgedrag op het circuit.

RIJASSISTENTIE.

De nieuwe BMW M2 heeft een op de bestuurder gericht dashboard, met niet alleen M specifieke weergave, bedieningselementen en instellingsmogelijkheden, maar ook het geavanceerde BMW Curved Display. Voor de bestuurder relevante informatie – onder meer het lichtje dat het schakelmoment aangeeft – verschijnt in een nieuwe grafische lay-out op het 12,3 inch Info Display. M specifieke widgets voor de instellingen van de auto en de conditie van de banden zijn slechts twee zaken die zijn op te roepen in het 14,9 inch Control Display. Ook het optionele BMW Head-Up Display biedt M specifieke weergaven.

Zowel het BMW Curved Display als de BMW Intelligent Personal Assistant behoren tot de nieuwste generatie van BMW iDrive. Dat is gebaseerd op het BMW Operating System 8 en is specifiek ontwikkeld voor intuïtieve interactie tussen bestuurder en auto door middel van aanraakbediening en gesproken commando’s. Het nieuwe BMW iDrive systeem biedt personalisatiemogelijkheden met het BMW ID en de My BMW App. Smartphone Integratie voor Apple CarPlay® en Android Auto™ is eveneens standaard inbegrepen in de BMW M2, die ook voorzien is van een 5G antenne voor optimale connectiviteit.

 

 

ONTDEK ONS BMW M2 AANBOD.

Bent u op zoek naar een nieuwe of gebruikte BMW M2? Dan bent u bij Dubbelsteyn aan het juiste adres. Voordat de BMW M2 occasion bij ons in de verkoop gaat, controleren wij of de auto én alle functionaliteiten in perfecte conditie zijn, zoals u mag verwachten van een BMW dealer. Zo bent u verzekerd van veel veilige kilometers in uw nieuwe BMW M2 occasion. De BMW Premium Selection biedt u zorgvuldig geselecteerde BMW modellen in combinatie met exclusieve service. Ons aanbod verandert regelmatig, dus wanneer uw gewenste BMW M2 er even niet tussen zit, neem dan contact met ons op of bezoek de website op een later moment nog eens. Via onderstaande knop vindt u onze actuele voorraad aan gebruikte en nieuwe BMW M2 modellen.


Puur rijplezier.

De BMW M2 creëert spanning, adrenaline, dynamiek en rijplezier met zijn sportieve (optionele) opties zoals;  

  • Een Zesversnellingsbak.
  • Achterwielaandrijving
  • M Traction Control
  • Actief M Sportdifferentieel

Laat u verrassen en vraag een proefrit aan.

M2-HL-1-min-1.jpg
M2-HL-5-min.jpg
M2-HL-6-min.jpg
M2-HL-8-min.jpg
M2-HL-3-min.jpg
M2-HL-4-min.jpg
M2-HL-7-min.jpg
M2-HL-9-min.jpg