COMPLEET VERNIEUWD, MAAR ONMISKENBAAR MINI: DE NIEUWE COUNTRYMAN.

Vanaf februari 2024 in de showroom.

Gegroeid in alle dementies; De nieuwe MINI Countryman is in de breedst mogelijke zin des woords gegroeid. Dit geld voor zowel de in- als voor de exterieur afmetingen. Het grootste model in de nieuwe MINI familie is vanaf de introductie beschikbaar met ruime keuze aan aandrijflijnen, met voor het eerst keuze uit een volledig elektrische variant met een actieradius tot wel 462 km (WLTP). De nieuwe designtaal van de MINI Countryman kenmerkt zich als modern minimalistisch met strakke oppervlakken, wat de auto nog meer uitstraling geeft dan zijn voorganger. Deze uitstraling is uiteraard nog te personaliseren naar uw voorkeur dankzij de vier verschillende MINI Trims. De MINI Countryman C (voorheen Cooper) zal verkrijgbaar zijn voor een consumentenprijs vanaf; €45.990,- of via private lease vanaf €859,- per maand.

Interesse in de nieuwe MINI Countryman? Laat dan je gegevens achter in het contactformulier onderaan deze pagina, dan nemen we vrijblijvend contact met je op.

EXTERIEUR.

Het design van de nieuwe elektrische MINI Countryman is een perfecte balans tussen klassieke MINI esthetiek en moderne technologie.

Met dank aan de strakke oppervlakken, de gebogen motorkap en de verhoogde carrosserie wordt de robuustheid en het cross-over gevoel van de Countryman benadrukt. Het design is er op gericht de auto zo efficiënt mogelijk te maken, wat leidt tot een lager energieverbruik. Een belangrijk thema in de nieuwe generatie MINI's is het onderwerp; personalisatie. Dit heeft zijn weg gevonden naar het exterieur van de Countryman in de vorm van de koplampen en (led) achterlichten, die optioneel in drie verschillende lay-outs kunnen worden ingesteld (waaronder de iconische Britse vlag). Zo kan er verwezen worden naar zowel de roots van MINI als naar het robuuste karakter van de Countryman.

Aan het front is de herkenbare MINI grille behouden, wat bijdraagt aan het iconische gevoel wat centraal stond in het ontwerp. De rechte en verticale oriëntatie in de in de designtaal zorgt voor een indrukwekkende road-presence, wat geheel past bij een cross-over van dit formaat.

INTERIEUR.

Geheel in lijn met de nieuwe designtaal, voert MINImalisme de boventoon in het interieur van de nieuwe Countryman. Alle functies zijn vanaf heden te bedienen op het iconische ronde OLED display. Dit betekend dat er zich geen instrumentenpaneel achter het stuur bevind, wat ten goede komt van het zicht naar voren. Optioneel kunt u het Head-Up display bestellen die deze informatie in het gezichtsveld projecteert. Het toonaangevende OLED display is het beeldbepalende element in het interieur. Alles wat betreft entertainment- comfort- en configuratie functies worden hierop bedient. Met een diameter van 240 mm en de plaatsing richting de voorstoelen is het bedieningsgemak van hoog niveau.

De gegroeide dementies van de MINI Countryman zorgen voor een nóg beter gevoel van ruimte in het interieur. Voor de passagiers is er tot wel 300 mm meer elleboogruimte, wat het zitcomfort ten goede komt. Achterin de Countryman kunnen de stoelen 13 centimeter verschoven worden en kan de hoek van de rugleuning tot een hoek van 12 graden worden versteld, waardoor voor iedere situatie een geschikte samenstelling is. Als je deze achterbank geheel neerklapt heb je een zeer riante laadruimte van maximaal 1.530 liter tot je beschikking en tot 45o liter met de achterbank omhoog.

Met keuze uit vier stijlopties is er altijd een MINI interieur dat naadloos aansluit op jouw karakter en voorkeur. Elke stijloptie biedt specifieke designdetails van stoelbekleding tot het dashboard van jouw MINI. Voor stoelen kunt u kiezen uit de reguliere stoelen of de sportstoelen, de laatstgenoemde is uit te bereiden met elektrische stoelverstelling met memory functies en stoelmassage.

CONNECTIVITEIT.

Het nieuwe MINI Operating System 9 van de Countryman biedt toegang tot een geheel nieuwe en innovatieve gebruikerservaring. Dit begint al bij de lay-out van het infotainment, voor iedere stemming is er een MINI Experience Mode. Iedere modus heeft een eigen karakter die wordt vormgegeven door visuals en een uniek geluidspalet. Met de Personal Mode is het zelf mogelijk om jouw eigen foto te uploaden naar het infotainment scherm van jouw MINI. Daarnaast introduceert MINI jouw persoonlijke assistent in de nieuwe Countryman, Spike. Deze persoonlijke assistent bedient op verzoek de belangrijkste functies van jouw MINI waaronder; temperatuur, navigatie en telefonie. Of wellicht ben je benieuwd wat het weer op je bestemming is, Spike weet het!

Voor de belangrijkste functies zijn er uiteraard nog fysieke knoppen aanwezig. Deze bestaan uit vijf tuimelschakelaars, welke gepositioneerd zijn onder het OLED-display. Dit zijn de parkeerrem, transmissie, start/stop, Experience Modes en het audio volume. De plaatsing van de transmissie hendel zorgt ervoor dat er meer ruimte ontstaat voor een opbergruimte, bekerhouders en een draadloos laadsysteem voor je smartphone.

Je kunt nu flexibel extra opties activeren nadat je MINI is afgeleverd dankzij de MINI Remote Software Upgrades. Wanneer de benodigde hardware is geïnstalleerd kunnen premium functies zoals Driving Assistant dus middels een abonnement geactiveerd worden. Daarnaast kun je gratis software updates/upgrades installeren voor je MINI. Afhankelijk van je auto kunnen er zelfs nieuwe functies en verbeteringen worden aangebracht via Remote Software Upgrades.

Geïnteresseerd in een persoonlijk aanbod?

Laat je gegevens achter en we nemen vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

MeneerMevrouw