DE NIEUWE MINI ELECTRIC.

Vanaf 3 mei in de showroom. Reserveer alvast je proefrit.

Het meest iconische model van MINI is in een nieuw jasje gestoken. Maar nog steeds helemaal MINI: dankzij een langere wielbasis en grotere spoorbreedte is rijdynamiek gegarandeerd. Ten opzichte van de vorige MINI Electric heeft het nieuwe model op gebied van rijbereik enorme stappen gemaakt. Zo heeft de Cooper SE een actieradius tot wel 402 km (WLTP) en een snellaad capaciteit tot 95 kW.

* De MINI Cooper E komt in aanmerking voor de SEPP subsidie t.w.v. € 2.950,-

Interesse in de nieuwe MINI Cooper? Stel hem hieronder samen en we helpen je graag persoonlijk op weg.

Leverbaar vanaf € 35.990,00
Private Lease vanaf € 438* p/m
Operational Lease vanaf € 499 p/m
Netto bijtelling vanaf € 376 p/m

EXTERIEUR.

Het design van de MINI Cooper is geheel gebaseerd op het principe ''Charismatic Simplicity'', met behoud van de iconische vormgeving wat de MINI al decennia herkenbaar maakt. De MINI Cooper onderscheidt zich onder andere door korte overhangen, een lange wielbasis, verzonken portier grepen en grotere raamoppervlakken dan zijn voorganger. Daarin tegen is hij juist herkenbaar MINI door de achthoekige grille en de ronde Led koplampen. Het geMINImaliseerde exterieur zorgt dat de Cooper efficiënter is dan ooit te voren.

Personalisatie mogelijkheden zijn in overvloed aanwezig bij de nieuwe Cooper. Wat betreft de Led koplampen en achterlichten is keuze uit drie verschillende ont-/vergrendeling animaties (waaronder een knipoog). Om de MINI te voorzien van jouw persoonlijke twist zijn er vier trims beschikbaar, met elk een geheel eigen uitstraling. Van de sportieve en uitgesproken JCW trim, voorzien van agressievere bumpers en achter splitter tot de ingetogen Essential trim.

Met dank aan de grotere wielbasis en spoorbreedte blijft het Go-kart karakter van de MINI Cooper gehandhaafd al dan niet verbeterd. Alsook een vering- en dempingssysteem dat is afgestemd op sportief rijgedrag. Dit in combinatie met de 184 pk van de Cooper E of de 218 pk van de Cooper SE, maakt elke rit tot een dynamische en inspirerende ervaring. Zo accelereert de Cooper E in 7,2 seconden van 0-100 en respectievelijk 6,7 seconden voor de Cooper SE.

 

INTERIEUR.

Geheel in lijn met de nieuwe designtaal, voert MINImalisme de boventoon in het interieur van de nieuwe Cooper. Alle functies zijn vanaf heden te bedienen op het iconische ronde OLED display. Dit betekend dat er zich geen instrumentenpaneel achter het stuur bevind, wat ten goede komt van het zicht naar voren. Optioneel kunt u het Head-Up display bestellen die deze informatie in het gezichtsveld projecteert. Het toonaangevende OLED display is het beeldbepalende element in het interieur. Alles wat betreft entertainment- comfort- en configuratie functies worden hierop bedient. Met een diameter van 240 mm en de plaatsing richting de voorstoelen is het bedieningsgemak van hoog niveau.

Het interieur van de MINI Cooper is afgewerkt met duurzame, milieu bewuste en bovenal hoogwaardige materialen. Op het dashboard is het mogelijk verschillende designs te projecteren aan de hand de ingestelde experience mode. Dit wordt mogelijk gemaakt door de geweven stof op basis van 2d techniek. Zoals je gewend bent van de MINI Cooper is er in de nieuwe generatie wederom ruimte voor vier volwaardige zitplaatsen. De gegroeide wielbasis zal ten goede komen van de ruimte op de achterbank.

Met keuze uit vier stijlopties is er altijd een MINI interieur dat naadloos aansluit op jouw karakter en voorkeur. Elke stijloptie biedt specifieke designdetails van stoelbekleding tot het dashboard van jouw MINI.

CONNECTIVITEIT.

Het nieuwe MINI Operating System 9 van de Cooper biedt toegang tot een geheel nieuwe en innovatieve gebruikerservaring. Dit begint al bij de lay-out van het infotainment, voor iedere stemming is er een MINI Experience Mode. Iedere modus heeft een eigen karakter die wordt vormgegeven door visuals en een uniek geluidspalet. Met de Personal Mode is het zelf mogelijk om jouw eigen foto te uploaden naar het infotainment scherm van jouw MINI. Daarnaast introduceert MINI jouw persoonlijke assistent in de nieuwe Cooper, Spike. Deze persoonlijke assistent bedient op verzoek de belangrijkste functies van jouw MINI waaronder; temperatuur, navigatie en telefonie. Je kunt ook vragen stellen of opdrachten geven op basis van jouw huidige reis zoals “Hoe is het weer op mijn bestemming?” en “Laat me laadstations langs de route zien”.

Voor de belangrijkste functies zijn er uiteraard nog fysieke knoppen aanwezig. Deze bestaan uit vijf tuimelschakelaars, welke gepositioneerd zijn onder het OLED-display. Dit zijn de parkeerrem, transmissie, start/stop, Experience Modes en het audio volume. De plaatsing van de transmissie hendel zorgt ervoor dat er meer ruimte ontstaat voor een opbergruimte, bekerhouders en een draadloos laadsysteem voor je smartphone.

Je kunt nu flexibel extra opties activeren nadat je MINI is afgeleverd dankzij de MINI Remote Software Upgrades. Wanneer de benodigde hardware is geïnstalleerd kunnen premium functies zoals Driving Assistant dus middels een abonnement geactiveerd worden. Daarnaast kun je gratis software updates/upgrades installeren voor je MINI. Afhankelijk van je auto kunnen er zelfs nieuwe functies en verbeteringen worden aangebracht via Remote Software Upgrades.

STEL JE MINI ELECTRIC SAMEN.

PROEFRIJDEN IN DE MINI ELECTRIC?

Wil je graag proefrijden in de nieuwe MINI Electric? Dit kan vanaf vrijdag 3 mei. Reserveer alvast je proefrit via onderstaande knop. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.