Wij denken mee!

Rijden in stijl, nu met een extra dosis verantwoordelijkheid. MINI Dubbelsteyn zet zich samen met MINI Nederland in voor een groenere toekomst door duurzame praktijken in het hart van onze bedrijfsvoering te plaatsen.

Dubbelsteyn Erkend Duurzaam Plus

We zijn trots om te melden dat Dubbelsteyn is gecertificeerd als Erkend Duurzaam Plus. Dit illustreert ons voortdurende streven naar duurzaamheid en verantwoorde bedrijfsvoering. Met dit certificaat bevestigen we ons commitment aan duurzaamheid, van onze interne bedrijfsvoering tot de auto's die we aanbieden. We zorgen ervoor dat elke MINI die onze showroom verlaat, voldoet aan de hoogste normen van duurzaamheid en efficiëntie.

Visie.

MINI is altijd al een voorstrever geweest op het gebied van milieu en innovatie. MINI Electric is perfect voor stedelijke elektrische mobiliteit. MINI zal in 2025 haar laatste nieuwe model met verbrandingsmotor introduceren. In 2027 zullen volledig elektrische voertuigen voor tenminste 50 procent uitmaken van alle MINI leveringen aan klanten. Ongeveer het begin van 2030 zal de volledige vloot uit elektrische voertuigen bestaan.

Circulariteit.

Bij MINI draait het allemaal om het creëren van sensationele, stijlvolle en slimme mobiliteitsoplossingen, en daarbij wordt circulariteit uiterst serieus genomen! MINI is een pionier in de kunst van duurzame mobiliteit, en verwerft circulariteit in elke vezel van de iconische auto's. De ingenieuze ontwerpers en innovators hebben hun creativiteit ontketend om processen en producten te ontwikkelen die de levenscyclus van materialen optimaliseren, van de schetsfase tot aan het einde van de gebruiksduur van elk MINI model.

De visionaire aanpak van MINI gaat verder dan enkel recyclingsmethoden; we herdefiniëren auto-ontwerpen door materialen te kiezen die niet alleen robuust en luxueus zijn, maar ook herbruikbaar en recyclebaar. Het doel? Het realiseren van een toekomst waarin elke rit in een MINI niet alleen adembenemend opwindend is, maar ook een positieve impact heeft op onze prachtige planeet. In de wereld van MINI, betekent circulariteit dat we constant zoeken naar geweldige en groene innovaties, zodat onze auto's net zo goed voor de aarde zijn als ze eruit zien en aanvoelen!

Productie.

MINI’s productieproces is niet zomaar een reeks stappen; het is een symfonie van duurzame praktijken die samenkomen om een auto te creëren die even indrukwekkend als respectvol voor onze planeet is. MINI omarmt de nieuwste technologieën en groene processen, minimaliseert afval en optimaliseert energiegebruik om de ecologische voetafdruk te verminderen. Bij de MINI fabrieken staan efficiëntie, waterbesparing, afvalreductie en het gebruik van hernieuwbare energie centraal staan. MINI gelooft in de kracht van lokale productie en verantwoordelijk sourcing, waardoor de keten van leveranciers tot eindproduct zo duurzaam mogelijk is. MINI streeft ernaar om de normen voor de hele industrie te verhogen, en leidt de weg naar een schonere, groenere en meer harmonieuze toekomst van mobiliteit.

Productaanbod.

Ook bij MINI streven wij ernaar om voor 2030 volledig elektrisch te zijn. We zijn al goed op weg! Bekijk nu ons aanbod van de MINI Electric en de MINI Countryman Hybride.