DE NIEUWE MINI 3-DEURS.

Vanaf april 2024 in de showroom.

Met het puristisch ontwerp en een compact silhouet benadrukt de nieuwe MINI Cooper het gevoel dat past bij een échte MINI; een maximaal Go-kart gevoel met een MINImale ecologische voetafdruk. Verkrijgbaar als Cooper C met 156pk of als Cooper S met maar liefst 204pk, waardoor de acceleratie tijd tot 100km/h slechts 6,6 seconden bedraagt.

Interesse in de nieuwe MINI Cooper? Stel hem hieronder samen en we helpen je graag persoonlijk op weg.

Leverbaar vanaf € 36.990,00
Private Lease vanaf € 649 p.m.
Operational Lease vanaf € 599 p.m.
Netto bijtelling vanaf € 267,00 p/m

EXTERIEUR.

Het minimalistische ontwerp van de MINI Cooper is een combinatie van traditionele merkwaarden en indrukwekkende helderheid. Het eigentijdse minimalisme van het nieuwe ontwerp kenmerkt de heldere oppervlakken van de carrosserie. Korte overhang en een korte motorkap stroken met de lange wielbasis, waardoor de auto typische MINI proporties en rij eigenschappen heeft.

Aan de voorkant bepaalt de nieuwe achthoekige grille het karakteristieke gezicht van de MINI Cooper nog meer. De kleinste radarsensor van de BMW Group tot nu toe bevindt zich op de horizontale steun tussen de luchtinlaten. In totaal ondersteunen 12 ultrasone sensoren in de MINI Cooper de rijhulp systemen en verhogen ze de rijveiligheid.

De nieuwe uitrustingsvarianten Essential, Classic, Favoured en JCW bieden een breed scala aan personalisatie mogelijkheden. Afhankelijk van de uitvoering zijn de nieuwe MINI Cooper C en MINI Cooper S verkrijgbaar met verschillende carrosserie afwerkingen en interieur afwerkingen. Zo is er altijd een MINI Cooper die aansluit bij jouw situatie!

 

INTERIEUR.

Geheel in lijn met de nieuwe designtaal, voert MINImalisme de boventoon in het interieur van de nieuwe Cooper. Het elegante, minimalistische interieurontwerp van de MINI Cooper is geïnspireerd op de klassieke Mini. Dit betekend dat er zich geen instrumentenpaneel achter het stuur bevind, wat ten goede komt van het zicht naar voren. Optioneel kan je Head-Up display bestellen die alle rij informatie in het gezichtsveld projecteert. Het toonaangevende OLED display is het beeldbepalende element in het interieur. Alles wat betreft entertainment- comfort- en configuratie functies worden hierop bedient.

Het interieur van de MINI Cooper is afgewerkt met duurzame, milieu bewuste en bovenal hoogwaardige materialen. Op het dashboard is het mogelijk verschillende designs te projecteren aan de hand de ingestelde experience mode. Dit wordt mogelijk gemaakt door de geweven stof op basis van 2d techniek. Zoals je gewend bent van de MINI Cooper is er in de nieuwe generatie wederom ruimte voor vier volwaardige zitplaatsen. De gegroeide wielbasis zal ten goede komen van de ruimte op de achterbank.

Met keuze uit vier stijlopties is er altijd een MINI interieur dat naadloos aansluit op jouw karakter en voorkeur. Elke stijloptie biedt specifieke designdetails van stoelbekleding tot het dashboard van jouw MINI.

CONNECTIVITEIT.

Het nieuwe MINI Operating System 9 van de Cooper biedt toegang tot een geheel nieuwe en innovatieve gebruikerservaring. Dit begint al bij de lay-out van het infotainment, voor iedere stemming is er een MINI Experience Mode. Iedere modus heeft een eigen karakter die wordt vormgegeven door visuals en een uniek geluidspalet. Met de Personal Mode is het zelf mogelijk om jouw eigen foto te uploaden naar het infotainment scherm van jouw MINI. Daarnaast introduceert MINI jouw persoonlijke assistent in de nieuwe Cooper, Spike. Deze persoonlijke assistent bedient op verzoek de belangrijkste functies van jouw MINI waaronder; temperatuur, navigatie en telefonie. Je kunt ook vragen stellen of opdrachten geven op basis van jouw huidige reis zoals “Hoe is het weer op mijn bestemming?”.

Voor de belangrijkste functies zijn er uiteraard nog fysieke knoppen aanwezig. Deze bestaan uit vijf tuimelschakelaars, welke gepositioneerd zijn onder het OLED-display. Dit zijn de parkeerrem, transmissie, start/stop, Experience Modes en het audio volume. De plaatsing van de transmissie hendel zorgt ervoor dat er meer ruimte ontstaat voor een opbergruimte, bekerhouders en een draadloos laadsysteem voor je smartphone.

Je kunt nu flexibel extra opties activeren nadat je MINI is afgeleverd dankzij de MINI Remote Software Upgrades. Wanneer de benodigde hardware is geïnstalleerd kunnen premium functies zoals Driving Assistant dus middels een abonnement geactiveerd worden. Daarnaast kun je gratis software updates/upgrades installeren voor je MINI. Afhankelijk van je auto kunnen er zelfs nieuwe functies en verbeteringen worden aangebracht via Remote Software Upgrades.

STEL JE MINI COOPER SAMEN.

MEER WETEN OVER DE MINI COOPER?

Wil je graag meer weten over de nieuwe MINI Cooper? Dan helpen wij je natuurlijk graag. Via de knop "meer informatie" kun je je gegevens achterlaten. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.