DE EERSTE MINI ELECTRIC CABRIO.

EMISSIEVRIJE GO-KART FEELING IN DE OPEN LUCHT.

Hierbij presenteren wij je de eerste volledig elektrisch aangedreven cabriolet van MINI. De MINI Electric Carbio is een volgende stap op weg naar een volledig elektrische toekomst voor het merk MINI. De eerste elektrische premium (4-zits) cabriolet ter wereld, past in de visie van MINI om elektrisch rijden zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Vanaf april 2023 is deze full-option MINI Electric Cabrio in Europa leverbaar in een zéér gelimiteerde oplage van 999 exemplaren, waarvan 30 in Nederland. De MINI Electric Cabrio is leverbaar in Enigmatic Black en White Silver. Portiergrepen, side scuttles en de omlijsting van de voor- en achterlichten zijn uitgevoerd in Resolute Bronze. De MINI logo’s en de modelaanduiding zijn uitgevoerd in het bijpassend elegante Piano Black. Het e-logo, zoals bekend van de MINI Electric, is te vinden op de voorbumper en de achterzijde.

De nieuwe full option MINI Electric Cabrio heeft een consumentenadviesprijs van: € 62.990,-.

RIJKE INTERIEURUITRUSTING.

De nieuwe MINI Electric Cabrio is uitgerust met luxe MINI sportstoelen die zijn uitgevoerd in MINI Yours Leer Lounge design en daarnaast voorzien zijn van stoelverwarming en instelbare ondersteuning voor de onderbenen. Het met Nappa leer beklede multifunctionele sportstuur draagt bij aan de Go-Kart feeling en biedt mede dankzij de stuurverwarming extra rijcomfort. In de onderste spaak van het stuur accentueert de MINI Electric Badge het exclusieve karakter van de elektrische cabriolet. De met Piano Black afwerkte interieurpanelen krijgen extra glans door de ambiante verlichting, die ook weer bijdraagt aan de exclusieve uitstraling. Gele accenten in het interieur benadrukken de volledig elektrische aandrijving van de open vierzitter, zoals de gele start-/stopknop.

Daarnaast voorzien de eDrive services de bestuurder van informatie over het huidige energieverbruik, de actieradius en tips voor zuinig rijden. Essentiële informatie is te zien op het MINI Head-Up Display. De full-option MINI Electric heeft alle opties die mogelijk zijn om de ultieme Go-Kart feeling te creëren.

VOLLEDIG ELEKTRISCHE GO-KART FEELING.

Met een lengte van 3.863 mm, een wielbasis van 2.495 mm, een breedte van 1.727 mm en een bagageruimte met een volume van 160 liter blijven de afmetingen onveranderd ten opzichte van de MINI Cabrio met brandstofmotor. De 135 kW (184 pk) sterke elektromotor is ontwikkeld door BMW Group competentiecentra voor elektrische mobiliteit, in Dingolfing en Landshut. Het compacte formaat van de elektromotor zorgt voor een bijzonder harmonieuze gewichtsverdeling en komt de wendbaarheid en toegankelijke rijeigenschappen ten goede. De elektrische aandrijving laat de MINI Electric Cabrio vanuit stilstand naar 100 km/h accelereren in 8,2 seconden.

Met een actieradius van 201 km (WLTP) zijn ook langere ritten geen enkel probleem. De volledig elektrisch bedienbare softtop laat zich openen en sluiten bij snelheden tot 30 km/h en is ook gedeeltelijk te openen als een schuifdak. Met het dak gesloten zorgt goede isolatie voor een bijzonder stille rit.

 


slide-3-min-1.jpg
slide-2-min-1.jpg
slide-4-min-1.jpg
slide-8-min.jpg
slide-5-min-1.jpg
slide-6-min-3.jpg
slide-1-min-1.jpg
slide-7-min-1.jpg