DE VOLLEDIG NIEUWE BMW 3 SERIE SEDAN.

De definitie van aantrekkingskracht staat vanaf 9 maart bij BMW Dubbelsteyn in de showroom.

Al meer dan veertig jaar staat de BMW 3 Serie wereldwijd te boek als een premium middenklassemodel dat zich kenmerkt door sportieve rijeigenschappen. Met het dynamische design, het lichtvoetige rijgedrag, de voorbeeldige efficiency en innovatieve uitrustingskenmerken biedt dit model de voor BMW typerende eigenschappen in een zeer geconcentreerde vorm. De sedan vormt daarbij niet alleen de kern van de BMW 3 Serie, hij vormt ook het kloppende hart van het merk. Met het debuut van de eerste BMW 3 Serie in 1975 werd de basis gelegd voor het segment van sportsedans – een concept waarmee de sportwagen direct het succesvolste model van het merk werd en dat tot op de dag van vandaag is. In zes modelgeneraties groeide de BMW 3 Serie uit tot de bestverkochte premium auto ter wereld, tot voorloper op het gebied van state-of-the-art motor- en ondersteltechniek en tot pionier op het gebied van technologische innovaties. De zevende generatie van de sportsedan zet nieuwe maatstaven op het gebied van rijdynamiek, innovatie en ultieme premium kwaliteit. En hij is vanaf 9 maart in de showroom van BMW Dubbelsteyn te bewonderen.

SPORTIEVE UITSTRALING.
In het exterieurdesign van de nieuwe BMW 3 Serie Sedan zorgt de combinatie van strakke lijnen en krachtig ogende oppervlakken voor een moderne, sportieve uitstraling. De brede, lage voorzijde van de nieuwe sportsedan is voorzien van grote, door een gezamenlijke frame omlijste BMW-nieren met brede lamellen die aansluiten op de koplampunits. LED-koplampen behoren tot de standaarduitrusting. De optionele Adaptieve LED-koplampen met BMW Laserlight zijn te herkennen aan de hexagonale ringen van de dagrijverlichting en de blauwe L-vormige dwarsliggingen.

DYNAMISCH KARAKTER.
De lange motorkap, de korte wielbasis, de korte overhang voor en achter en de elegante daklijn onderstrepen het dynamische karakter van het zijaanzicht. Twee naar achteren toe oplopende karakterlijnen ter hoogte van de portiergrepen benadrukken het beeld van een naar voren gerichte carrosserie. Ook de bekende Hofmeister-knik in de achterste zijruiten is opnieuw vormgegeven. Deze karakteristieke raamlijn is voor het eerst in de C-stijlen geïntegreerd. Aan de achterzijde zorgen horizontale lijnen en de vlakke, stijlvol getinte lichtunits voor een fraaie afsluiting.

GEFOCUST OP RIJDEN.

Ook in het interieur van de nieuwe BMW 3 Serie Sedan is de nieuwe designtaal terug te vinden. Die accentueert het riante ruimteaanbod en ondersteunt samen met het op de bestuurder gerichte dashboard de focus op het rijden. De sportwagen biedt meer schouder- en elleboogruimte voorin, meer comfort en beenruimte achterin en een bagageruimte van 480 liter met nog betere bruikbaarheid in vergelijking met zijn voorganger. Het dashboard oogt modern en licht. Horizontale lijnen, hoogwaardige interieurlijsten en een dashboard dat optisch doorloopt in de portieren, zorgen er bovendien voor dat het interieur breed en elegant oogt. De vormgeving van de portierpanelen en het dashboard zijn op elkaar afgestemd, wat in combinatie met de hoge middenconsole zorgt voor een gevoel van ruimte met een sportieve inborst.

VERGROTE DISPLAYS.

De nieuwe BMW 3 Serie biedt een uitgebreide standaarduitrusting en innovatieve opties die resulteren in nog meer comfort, een sfeervol interieur en meer individualiseringsmogelijkheden. Tot de standaarduitrusting behoort een instrumentenpaneel met een 2,7-inch tot 5,7-inch vergroot display en een Control Display met een schermdiagonaal van 6,5-inch tot 8,8 inch. Een BMW Live Cockpit Professional met 12,3-inch volledig digitaal instrumentenpaneel en Control Display met een diameter van 10,25 inch is optioneel leverbaar. De menu’s en weergaven van dit systeem zijn volledig naar de smaak van de bestuurder in te richten. Verder beschikt de nieuwe BMW 3 Serie Sedan over een nieuw met leder afgewerkt sportstuurwiel met multifunctionele knoppen en een nieuw bedieningselement voor de verlichtingsfuncties. De bestuurder geniet meer gebruiksgemak dankzij een nieuw ontworpen transmissiehendel en omringend bedieningspaneel op de middenconsole met iDrive-controller, start/stop-knop en rijmoditoetsen en de schakelaar van de voortaan elektrisch bediende parkeerrem.

ENKELE TECHNISCHE INNOVATIES.

BMW Park Distance Control en BMW Reversing Assistant.
Ook bij het parkeren en manoeuvreren kan de bestuurder van de nieuwe BMW 3 Serie Sedan vertrouwen op innovatieve assistentiesystemen. De optionele Park Distance Control (PDC) met sensoren aan de voor- en achterzijde biedt optische en akoestische waarschuwingen om aanrijdingen met obstakels aan de zijkanten en de achterkant van de auto te voorkomen. De optionele Park Assistant zorgt daarnaast voor het automatisch kiezen en gebruiken van parkeervakken, parallel aan of haaks op de rijbaan. De achteruitrij assistent maakt achteruitrijden makkelijker dan ooit, door de stuurbewegingen van de laatste 50 voorwaartse meters te registreren. Bij activering van de assistent, na het inschakelen van de achteruitversnelling, stuurt de BMW 3 Serie met exact dezelfde stuuracties achteruit, waarbij de bestuurder alleen het gaspedaal hoeft te bedienen. Ideaal bij een doodlopende weg of lastige manoeuvre in een parkeergarage.

BMW Head-Up Display.
Een belangrijke bijdrage aan het gefocuste en veilige rijplezier in de nieuwe BMW 3 Serie Sedan levert de optionele BMW Head-Up Display. Deze display projecteert informatie die relevant is tijdens het rijden op de voorruit en daarmee direct in het zichtveld van de bestuurder. De nieuwste generatie van het systeem heeft in vergelijking met het systeem in het vorige model een projectieoppervlak dat 70% groter is, een geoptimaliseerde grafische weergave en biedt extra content. Het BMW Head-up Display informeert onder meer over de gereden snelheid, snelheidslimieten, inhaalverboden, statusweergaven en waarschuwingen van de assistentiesystemen, gedetailleerde routebegeleidingen en afslagaanwijzingen.

BMW Head-Up Display.
Een belangrijke bijdrage aan het gefocuste en veilige rijplezier in de nieuwe BMW 3 Serie Sedan levert de optionele BMW Head-Up Display. Deze display projecteert informatie die relevant is tijdens het rijden op de voorruit en daarmee direct in het zichtveld van de bestuurder. De nieuwste generatie van het systeem heeft in vergelijking met het systeem in het vorige model een projectieoppervlak dat 70% groter is, een geoptimaliseerde grafische weergave en biedt extra content. Het BMW Head-up Display informeert onder meer over de gereden snelheid, snelheidslimieten, inhaalverboden, statusweergaven en waarschuwingen van de assistentiesystemen, gedetailleerde routebegeleidingen en afslagaanwijzingen.

1000x700-06-3-Serie.jpg
1000x700-09-3-Serie.jpg
1000x700-12-3-Serie.jpg
1000x700-11-3-Serie.jpg
1000x700-05-3-Serie.jpg
1000x700-10-3-Serie.jpg
1000x700-08-3-Serie.jpg
1000x700-07-3-Serie.jpg

M PERFORMANCE PARTS.

BMW biedt een breed scala aan M Performance Parts om het dynamische karakter van de middenklasse limousine te accentueren. Het gevarieerde aerodynamische M Performance pakket voor de nieuwe BMW 3 Serie bestaat uit niet minder dan tien items die niet alleen het sportieve uiterlijk van het voertuig onderstrepen, maar ook zijn talenten op het gebied van rijdynamiek versterken.

DE NIEUWE BMW 330e PLUG-IN HYBRIDE.

Meer vermogen. Grotere actieradius. Meer vooruitgang.
De BMW 330e plug-in hybride staat voor BMW typerend rijplezier, vermogen en maximale efficiëntie. De toonaangevende technologie BMW eDrive maakt een grotere actieradius van maximaal 135 kilometer puur elektrisch mogelijk voor nog meer bestemmingen – en dat bij een aanzienlijk lagere CO2-emissie vanaf 39 g/km. De nieuwe BMW 330e wordt aangedreven door 252 pk rijplezier. De plug-in hybride ontvouwt met zijn uiterst efficiënte combinatie van een elektromotor en de BMW TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor een revolutionaire aandrijfkracht. Klaar om alles opnieuw te ontdekken.

DE NIEUWE BMW M340i xDRIVE.

Vooruitstrevend.
Van 0 naar 100 km/u in 4,4 seconden: de BMW M340i xDrive interpreteert vooruitgang met ongeëvenaarde aandrijving. Hiervoor stelt de doorontwikkeling M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor 374 pk (275 kW) ter beschikking. Vermogen dat de perfect afgestemde 8-traps M Sport transmissie en het M sportdifferentieel nauwkeurig op de weg overbrengen.
BMW M staat voor pure passie voor de autosport – niets anders belichaamt de BMW M340i xDrive. Het streven: maximale performance in perfectie, en dat in elk detail. Voor adembenemende rijdynamiek die op elk moment het adrenalinepeil een boost geeft.