OPLADEN. 

QUICK FACTS.


Laadkabel.

Inbegrepen in het basispakket.

203-234.

KM Elektrische actieradius.

2,5 Uur.

Tot 80% opgeladen met een thuis- of openbaar laadpunt (11 KW, AC wisselstroom).

THUIS OPLADEN.

We hebben het opladen van jouw MINI zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. We begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is om je MINI altijd en overal op te kunnen laden, zowel thuis als onderweg. We hebben diverse mogelijkheden van opladen ontwikkeld en deze mogelijkheden beschikbaar gemaakt voor alle MINI rijders in heel Europa. Daarnaast zijn we diverse samenwerkingen aangegaan om jou toegang te geven tot het grootste netwerk van laadstations. Omarm de elektrische toekomst, een laadstation is altijd dichterbij dan je denkt.

Je hebt de mogelijkheden om je MINI thuis te laden of onderweg te laden.

MUUR VAN ENERGIE. 

Allereerst willen wij benadrukken dan het gebruik van een noodlader aan een huishoud stopcontact wordt afgeraden. Wij adviseren om een MINI Wallbox/ Alfen laadpaal te installeren.

Terwijl jij slaapt, krijgt je MINI 's nachts nieuwe energie! Je MINI Eletric is aan een MINI Wallbox of Eneco laadpunt in 3,5 volledig opgeladen.

Gebruik van noodlader aan een huishoud stopcontact wordt afgeraden, het is immers een noodlader. Installatie van een MINI Wallbox / Alfen laadpaal wordt geadviseerd.

Je kan kiezen tussen twee laadpunten. De MINI Wallbox Essential is eenvoudig te gebruiken en gaat automatisch laden zodra de kabel is ingeplugd. De Alfen Eve Single Pro-Line heeft verschillende extra's. Deze wordt aangeraden voor de zakelijke rijder.

Beide opties kunnen laden met 3-fasen, met een maximum van 7,4kW per fase, dus maximaal 22 kW bij 3-fasen. Een laadpunt is er al vanaf €949,85 incl. BTW.

Het aanleggen van een laadpaal heel simpel. Met jouw toestemming delen wij jouw contactgegevens met Eneco eMobility. Van hen ontvang je vervolgens een uitnodiging voor het uitkiezen van een laadoplossing op maat. Nadat je een installatieofferte hebt ontvangen, plannen we de installatieafspraak in met Eneco eMobility. De installateur komt op het afgesproken moment langs om jouw laadpaal te installeren.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag vrijblijvend verder. Je kunt er ook voor kiezen om jouw gegevens achter te laten via het contactformulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

ONDERWEG OPLADEN.

MAAK DUBBEL GEBRUIK VAN JE PARKEERTIJD.

De parkeertijd van je auto kun je goed benutten door ‘m op te laden. En gelukkig wordt het aantal laadstations groter en groter.

Nederland heeft ’s werelds meest uitgebreide infrastructuur aan laadpalen en snellaadstations. Met meer dan 60.000 oplaadpunten is er altijd een oplaadpunt in de buurt. De MINI Charging laadpas en Standaard Mode 3 laadkabel geven toegang tot alle publieke laadpalen en snellaadpunten in Nederland én daarnaast nog vele in het buitenland.

TYPE LADER.

TYPE 2 LADERS.

Voor veel openbare AC-laadstations is een Type 2-laadkabel nodig. Deze laadstations bieden hetzelfde vermogen als de wallbox thuis. Dat betekent dat een MINI Electric kan opladen met dezelfde 11 kW en de MINI Coutryman Plug-in Hybride met 3,7 kW. Een Type 2 laadkabel wordt met de MINI meegeleverd, dus je kunt altijd en overal opladen. Hieronder staat een overzicht van de andere leverbare laadkabels.

CCS SNELLAADKABELS.

Waar de reis ook heen gaat, de volledig elektrische MINI heeft de ideale uitrusting. Met het Combined Charging System (CCS) kan je ook profiteren van snelladen met tot 50 kW. CCS is de standaard voor snelladen in Europa.

Het bovenste deel van de stekker lijkt op de Type 2-stekker, terwijl de krachtiger verbinding daaronder gelijkstroom (DC) mogelijk maakt met een veel hoger voltage en sterkte. AC-stroom moet in de auto worden omgevormd, terwijl DC-stroom direct de accu oplaadt.

Voor snelladen is alleen de laadkabel nodig, geen aanvullende hardware. De combinatie van een praktische laadcapaciteit en stabiele laadprestaties van de MINI zorgt ervoor dat de bestemming op verschillende manieren bereikt kan worden – er zijn altijd verschillende oplaadmogelijkheden beschikbaar.

Let op! Plug-in Hybrides zijn niet geschikt zijn voor snelladen, aangezien de kleinere accu het hoge vermogen niet aankan.

Wil je graag meer weten? Laat dan jouw gegevens achter via het contactformulier, dan nemen wij zo snel mogelijk vrijblijvend contact met je op.