DE NIEUWE MINI COOPER 5-DEURS

Het iconische model met 5 deuren.

Enkele maanden na de succesvolle lancering van de nieuwe 3-Deurs, verwelkomen wij bij MINI Dubbelsteyn nu ook de nieuwste toevoeging aan de MINI Familie: de MINI Cooper 5-Deurs. Dit model biedt het iconische MINI Go-Kart gevoel gecombineerd met meer ruimte en praktische functionaliteiten, waardoor het een unieke verschijning is in zijn segment. Met een opvallend ontwerp en de allernieuwste innovatieve assistentiesystemen, stelt de MINI Cooper 5-Deurs nieuwe normen.

De MINI Cooper 5-Deurs is uitgerust met krachtige motoropties. De driecilinder benzinemotor van de Cooper C levert 115 kW/156 pk, terwijl de Cooper S beschikt over een viercilinder benzinemotor met een vermogen van 150 kW/204 pk. De compacte afmetingen, korte overhangen en een kleine draaicirkel van 11,4 meter maken de MINI Cooper 5-Deurs tot een veelzijdig model voor stadsgebruik. De nieuwe MINI Cooper 5-Deurs is verkrijgbaar vanaf: € 38.490,- voor de C en vanaf € 43.990,- voor de S motorisering.

Interesse in de nieuwe MINI Cooper? Laat dan je gegevens achter in het contactformulier onderaan deze pagina, dan nemen we vrijblijvend contact met je op

EXTERIEUR.

De nieuwe MINI Cooper 5-Deurs is verkrijgbaar in elf opvallende carrosseriekleuren, met drie dakopties: contrasterende kleuren, dezelfde kleur als de carrosserie, of een uniek meerkleurig dak met een geleidelijk kleurverloop. Deze kleuren benadrukken de nieuwe MINI-designtaal en voertuigkenmerken. Je kan je MINI nu ook personaliseren met vier verschillende trims:

  • De standaard Essential Trim legt de nadruk op een minimalistisch ontwerp, met details zoals het logo in Vibrant Silver.
  • De Classic Trim biedt dakopties in zwart, wit of het unieke Multitone dak, wat zorgt voor een expressieve uitstraling.
  • De Favoured Trim (hieronder afgebeeld) voegt extra flair toe met Vibrant Silver details op de grille en designelementen.
  • Voor de sportieve liefhebbers is er de John Cooper Works Trim, met opvallende diffusors, hoogglanzend zwarte accenten, en een exclusief Chili Red dak. De grotere banddiameter en aerodynamische wielontwerpen van 16 tot 18 inch (17 tot 18 inch voor de S motorisering) geven de nieuwe MINI Cooper 5-Deurs een brede, dynamische uitstraling.

 

Nieuwe MINI 5-deurs voorkant
Nieuwe MINI 5-deurs koplamp
Nieuwe MINI 5 deurs achterkant
Nieuwe MINI 5 deurs Achterlicht

INTERIEUR.

Het centrale icoon in het interieur van de nieuwe MINI Cooper 5-Deurs is het ronde instrument, net als bij het vorige model. Het vernieuwde centrale OLED-display in de cockpit is dichter bij de bestuurder geplaatst voor eenvoudigere bediening. Dit hoge-resolutiescherm zet een nieuwe standaard en is gegroeid tot 240 mm in diameter. Met het MINI-besturingssysteem 9 kunnen alle voertuigfuncties intuïtief worden bediend via aanraking of spraak. Het aanraakscherm heeft een hoogwaardige glazen rand en een besturingssysteem die doet denken aan die van smartphones, wat zorgt voor een moderne en gebruiksvriendelijke ervaring.

Het nieuwe kleur- en materiaalconcept van de MINI Cooper 5-Deurs is bewust minimalistisch en milieuvriendelijk. Hoogwaardige materialen, zoals gebreide oppervlakken van gerecycled polyester, worden gebruikt voor het dashboard en de portierbekleding. Net als bij het exterieur versterken vier nieuw ontworpen MINI Trims het feelgood-concept.

  • De Essential Trim biedt zwarte sportstoelen met meerkleurige stof en een bijpassende stoffen strip op het dashboard. Functionele elementen binnen en buiten worden benadrukt met de nieuwe accentkleur Vibrant Silver.
  • De Classic Trim vervangt het standaard tweespaaks stuur door een driespaaks versie met een textielband op zes uur. Het dashboard en de deuren zijn afgewerkt met 2D-gebreid textiel in grijs en zwart, wat contrasteert met de vegan leren stoelen.
  • De Favoured Trim (hieronder afgebeeld) is zeer expressief met een tweekleurig pied-de-poulepatroon op het gebreide instrumentenpaneel. De geperforeerde Vescin-sportstoelen zijn beschikbaar in twee kleuren met traditionele accentstiksels.
  • De JCW Trim interpreteert het nieuwe materiaalconcept op een sportieve manier. Het combineert meerkleurige gebreide stof met zwart imitatieleer en rode stiksels, wat aansluit bij het kleurenschema van het dashboard en de portierbekleding.
MINI 5-deurs cockpit
MINI 5-deurs achterbank
MINI 5-deurs achterbank

Specificaties van de MINI Cooper C:

Vermogen: 115 kW/156 pk
Acceleratie (0-100 km/u): 8,0 seconden
Topsnelheid: 225 km/u
Aantal cilinders: 3
Gemiddeld verbruik: 6,6 - 6,0 l/100 km
Uitstoot gecombineerd: 149 - 136 g/km

Specificaties van de MINI Cooper S:

Vermogen: 150 kW/204 pk
Acceleratie (0-100 km/u): 6,8 seconden
Topsnelheid 242 km/u
Aantal cilinders: 4
Gemiddeld verbruik: 6,8 - 6,3 l/100 km
Uitstoot gecombineerd: 152 - 141 g/km

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP.

MeneerMevrouw