Samen op weg naar een duurzamere toekomst!

Dubbelsteyn zet zich in om CO2-emissies te verminderen.

De opwarming van de aarde is misschien wel de grootste uitdaging van deze tijd. Het is daarom ook een belangrijk onderwerp van gesprek op verschillende niveaus in de samenleving. Van het Klimaatverdrag en het Akkoord van Parijs tot aan persoonlijke keuzes over elektrisch rijden, zonnepanelen en voedingsmiddelen; iedereen is er, al dan niet bewust, mee bezig. En dat moet ook. Want volgens het laatste IPCC rapport is het nu of nooit: zonder onmiddellijke emissiereducties in alle sectoren, is het beperken van de opwarming van de aarde met 1.5°C onhaalbaar.

Daarom maken wij onze CO2-emissies inzichtelijk

Iedereen moet zijn steentje gaan bijdragen, ook Dubbelsteyn. Iedereen heeft een impact op het klimaat van vandaag, maar ook het potentieel om het verschil te maken. Daarom hebben wij samen met Ecochain onze complete CO2-voetafdruk inzichtelijk gemaakt. In deze footprint houden wij alles bij wat wij gebruiken en verbruiken in zowel de showroom als de werkplaats. Denk aan het energie- en gasverbruik, gereden kilometers, oliën, voedingsmiddelen en zelfs het toilet papier. Uit dit rapport volgt een totaal aan CO2-emissie en een advies wat wij kunnen implementeren om zo onze footprint te verminderen.

Proberen we onze CO2-emissies te verminderen

Uit het rapport blijkt dat wij als bedrijf 4.210.621 kg aan CO2 uitstoten. Alle resultaten uit het rapport kunt u hier vinden. Uit het advies van Ecochain blijkt dat wij al 93% van onze uitstoot uit het elektriciteit-verbruik kunnen besparen door over te stappen naar groene energie in plaats van gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Deze vermindering kunnen we zelfs nóg groter maken door over te stappen naar zelfvoorzienende energiebronnen, zoals zonnepanelen.

En ondersteunen we klimaat initiatieven

Omdat we niet al onze CO2-emissies kunnen uitsluiten zonder dat onze dienstverlening of uw mobiliteit in het gedrang komt, steunen wij in samenwerking met Club Leaf - onze partner op het gebied van duurzaamheid - verschillende duurzame klimaat projecten over de hele wereld. Deze projecten helpen met het behoud van tropische bossen en biodiversiteit een halt toe te roepen, ondersteunen de overgang naar hernieuwbare energie, en leveren schone kookvoorzieningen aan de lokale bevolking in landen zoals Bangladesh.

 

Maar wat doet BMW zelf?

Bij BMW staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Wist u bijvoorbeeld dat BMW in 2020 is verkozen tot de meest duurzame autofabrikant volgens de Dow Jones Sustainability Index? Of dat 99% van het afval dat ontstaat bij de productie van 2,5 miljoen BMW's al gerecycled wordt? Daarnaast wil BMW in 2030 een vermindering van 80% CO2-uitstoot per geproduceerd voertuig ten opzichte van 2019.

Daarnaast breidt BMW natuurlijk haar elektrische modellen gamma snel uit. Zo hebben we momenteel al de BMW i3, BMW i4, BMW iX, BMW iX3 en komen de BMW iX1 en de BMW i7 er aan dit jaar. Het streven is dat minstens 50% van alle verkochte BMW's in 2030 elektrisch zal zijn.

Samenwerking met Club Leaf

Naast ons initiatief als bedrijf, willen we ook onze klanten en medemens inspireren. Daarom zijn we ook een samenwerking aangegaan met Club Leaf, om u op weg te helpen naar een duurzamer leven. Met de Club Leaf app kunt u inzicht krijgen over uw eigen CO2-voetafdruk. Dit gebeurt door een voetafdruk-check die u zelf ondergaat. Daarnaast staan er nog heel veel handige tips & tricks in de app om de uitstoot in uw dagelijkse leven te verminderen. Voor meer informatie, bekijk hun website of vraag het één van onze medewerkers.

Wij doen onze uiterste best om dit verhaal zo compleet en transparant mogelijk neer te zetten. Maar ook wij blijven leren. Heeft u daarom tips of ziet u fouten die we hebben gemaakt? Laat het ons dan vooral weten. Daar worden we beter van en zijn we op weg naar een duurzamere toekomst.