DE NIEUWE BMW 3 SERIE SEDAN EN TOURING.

Leverbaar vanaf: € 50.108,00

Productie vanaf juli 2022. Met een scherper design, een aanzienlijk verfijnde premium uitstraling en duidelijke verbeteringen op het vlak van digitalisering, bediening en uitrusting begint de BMW 3 Serie aan een volgend hoofdstuk van zijn wereldwijde succesverhaal. De sportieve kwaliteiten van de BMW 3 Serie Sedan en BMW 3 Serie Touring komen nog beter aan het licht door een nieuw ontworpen voor- en achterzijde. Alle uitvoeringen van de nieuwe BMW 3 Serie hebben standaard een 8-traps Steptronic transmissie met schakelpaddles aan het stuurwiel en een nieuw ontworpen transmissiehendel.

 

KOPLAMPEN EN BMW NIERENGRILLE MET NIEUW DESIGN.

De sportieve uitstraling van de nieuwe BMW 3 Serie Sedan en BMW 3 Serie Touring krijgt extra glans door helder gestructureerde oppervlaktes, dynamische lijnen en grote luchtinlaten aan de voorzijde. De nieuw ontworpen koplampen en nierengrille zorgen voor een sterke visuele impact. De koplampen met LED technologie zijn smaller, met duidelijke contouren en dagrijverlichting in een omgekeerde L-vorm, wat zorgt voor een moderne en harmonieuze aanblik. Adaptieve LED koplampen zijn optioneel. Die zijn herkenbaar aan blauwe accenten in de lampbehuizing.

STRAKKE EN MODERNE ACHTERZIJDE.

Ook de achterzijde oogt bijzonder elegant doordat meer componenten zijn uitgevoerd in de carrosseriekleur en door een strak design. Het horizontale lijnenspel, de smalle lichtunits en brede wielkuipranden accentueren de brede, gespierde stand op de weg. De uitlaatuiteinden hebben nu een diameter van 90 of 100 millimeter, afhankelijk van de motorvariant.

De focus op dynamiek en moderniteit in het design tekent zich ook af in andere uiterlijke elementen die voor het hele modellengamma zijn doorgevoerd. De nieuwe BMW 3 Serie is daardoor in standaarduitvoering al een sportieve verschijning. Dat komt onder meer door de glanzende elementen van de uitrusting M hoogglans Shadow Line waardoor de visuele kwaliteit wordt versterkt. Bovendien zijn alle modellen voorzien van 17 inch lichtmetalen wielen.

HERONTWORPEN COCKPIT MET BMW CURVED DISPLAY.

Het interieur van de nieuwe BMW 3 Serie Sedan en 3 Serie Touring valt eveneens op door een flinke restyling. De op de bestuurder gerichte cockpit krijgt nog meer gestalte door het BMW Curved Display. Een 12,3 inch informatiedisplay achter het stuurwiel en een 14,9 inch Touch Control Display zijn samengevoegd tot een groot gebogen scherm met weergave in hoge resolutie. Dit geavanceerde cockpitdesign is een toonbeeld van verregaande digitalisering. Het aantal fysieke schakelaars is aanzienlijk verminderd ten faveure van bediening door aanraking en spraak.

De transmissieschakelaar van de 8-traps Steptronic transmissie is eveneens van een nieuw ontwerp. Die maakt deel uit van een bedieningspaneel in de middenconsole waarin zich ook de Start/Stop knop, de iDrive Controller, de Driving Experience Control schakelaars, de parkeerrem en de bediening van andere voertuigfuncties bevinden.

MODEL M SPORT MET NIEUW DESIGN, PREMIÈRE M SPORT PACK PRO.

Het dynamische karakter van de BMW 3 Serie komt nog meer tot zijn recht met het Model M Sport. Dit pakket omvat nieuwe designfeatures zoals een honingraatstructuur voor de BMW nierengrille, een specifiek design voor de voor- en achterbumper en nieuwe 18 inch lichtmetalen M wielen (achter breder).

De BMW Performance modellen, M340i en M340d, van BMW M GmbH vallen eveneens op door een nog meer geprononceerd uiterlijk. Die zijn te herkennen aan de BMW nierengrille in mesh design, lichtmetalen M wielen van 18 inch of 19 inch (optioneel), trapeziumvormige uitlaatuiteinden en glanzend zwarte M spiegelkappen.