DE ALLEREERSTE BMW XM.

DECEMBER 2022 IN PRODUCTIE.

BMW M lanceert zijn eerste geëlektrificeerde high-performance model: de BMW XM. De auto is voorzien van plug-in hybride aandrijving – met een M TwinPower Turbo V8 benzinemotor en een bijzonder krachtige elektromotor – die samen zorgen voor een ongekende rijdynamiek dankzij een systeemvermogen van 480 kW (653 pk). Met de nieuw ontwikkelde M HYBRID aandrijflijn, het extravagante design en de vooruitstrevende luxueuze ambiance in het interieur is de BMW XM een frisse nieuwe interpretatie van een Sports Activity Vehicle.

 


EXTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE NIEUWE BMW XM.

Design voorzijde.

De in twee delen gesplitste koplampen, de BMW Iconic Glow nierengrille met goudkleurige omlijsting en de grote luchtinlaten zijn de kenmerkende elementen aan de voorzijde van de BMW XM.

Het zijaanzicht.

Het zijaanzicht verwijst met de goudkleurige accentlijn naar de zwarte strip over de flanken van de BMW M1. De lichtmetalen M wielen – standaard 21 inch diameter, optioneel tot 23 inch – hebben eveneens een bijzonder onderscheidend ontwerp.

Design achterzijde.

Andere verwijzingen naar de historie van BMW M zijn er in de vorm van de BMW logos die zijn gegraveerd in de achterruit en de opvallende styling van de achterlichtunits.


M HYBRID aandrijflijn.

De M HYBRID aandrijflijn in de BMW XM levert een systeemvermogen van 480 kW (653 pk) (maximumvermogen van de V8 benzinemotor bedraagt 360 kW (489 pk) en dat van de elektromotor 145 kW (197 pk). De nieuwe hoogtoerige V8 benzinemotor is voorzien van vooruitstrevende M TwinPower Turbo technologie. De 4,4 liter motor is voorzien van een zogenoemd cross-bank uitlaatspruitstuk en een geoptimaliseerd oliescheidingsproces.

De 8-cilinder benzinemotor wordt ondersteund door een elektromotor die is geïntegreerd in de 8-traps M Steptronic sporttransmissie. De trekkracht van de elektromotor is direct vanuit stilstand beschikbaar, zodat de BMW XM alert reageert op het gaspedaal.


INTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE NIEUWE BMW XM.

BMW Live Cockpit Professional en Head-Up Display.

De BMW XM is standaard voorzien van BMW Live Cockpit Professional met een M specifieke versie van de nieuwste generatie van BMW iDrive. Met de nieuwe rangschikking van de displays en de steeds groeiende mogelijkheden van de BMW Intelligent Personal Assistant is de nieuwe BMW iDrive bewust gericht op bediening door middel van aanraking, gebaren én spraakbesturing.

Modern middenconsole.

Het bedieningspaneel op de middenconsole van de BMW XM bevat modelspecifieke bedieningselementen waarmee de bestuurder de rijbeleving op allerlei manieren naar zijn persoonlijke voorkeuren kan wijzigen. Voor het eerst is er ook de M HYBRID button, waarmee de bestuurder de gewenste combinatie van de benzinemotor en/of elektromotor kan selecteren.

Luxe M Lounge.

De royale ruimte, de hoogwaardige materialen en het extravagante design maken het interieur achter in de BMW XM een exclusieve M Lounge. Verwarmbare rugleuningen die tot ver in de zijwanden van het compartiment reiken en speciaal ontworpen kussens bieden de passagiers achterin luxueus comfort.


Een benzinemotor, een elektromotor, drie aandrijfmodi en vierwielaandrijving.

Dankzij de intelligent aangestuurde samenwerking van benzinemotor en elektromotor ervaart de bestuurder een uitgebalanceerd vermogen dat in elke rijsituatie de M badge waardig is: een immense krachtopbouw die direct vanaf de eerste aanraking van het gaspedaal en over het gehele toerengebied merkbaar is. De BMW XM sprint vanuit stilstand in 4,3 seconden naar 100 km/h. Dat gaat gepaard met de zeer krachtige, kenmerkende 8-cilinder soundtrack uit het sportuitlaatsysteem. Dat is voorzien van elektronisch aangestuurde, continu variabele kleppen en dubbele zeshoekige uitlaateindpijpen. Voor het eerst voor een BMW M model zijn de uitlaateindpijpen boven elkaar geplaatst.


VEELGESTELDE VRAGEN.

De BMW XM zal in het voorjaar van 2023 leverbaar zijn.

De BMW XM zal in Nederland verkrijgbaar zijn voor een consumentenadviesprijs vanaf 175.142 euro.

De BMW XM beschikt over 653 pk en 800 Nm koppel.

De BMW XM beschikt over een puur elektrische actieradius van 82 tot 88 km.

Details.jpg
Grill.jpg
Licht.jpg
Opladenn.jpg
Lichten.jpg
Logo.jpg
Middenconsult-XM.jpg
Velgen.jpg