VOOR DE TOEKOMST: DE BMW IX5.

Twee jaar na het onthullen van de BMW i Waterstof Concept presenteert BMW de BMW iX5. De op waterstof rijdende Sports Activity Vehicle zal zijn eerste optreden maken tijdens IAA Mobility in München, waar bezoekers de iX5 kunnen ervaren terwijl ze tussen de evenementen locaties worden gereden in het mooie München.
 

KORTE HIGHLIGHTS.

De eerste BMW op waterstof
Geen uitstoot
Duurzaam op alle vlakken
Een systeemvermogen van 275 kW/374pk
Eind 2022 model uitvoerig getest
Productiedatum nog niet bekend, maar waarschijnlijk in 2023

IX5-SLIDER-1.jpg
IX5-SLIDER-2.jpg
IX5-SLIDER-3.jpg
IX5-SLIDER-4.jpg
IX5-SLIDER-5.jpg
IX5-SLIDER-6.jpg
IX5-SLIDER-7.jpg
IX5-SLIDER-9.jpg
IX5-SLIDER-8.jpg

TECHNOLOGIE

De BMW iX5 zal een voor BMW nieuwe techniek gebruiken. De BMW iX5 combineert waterstof brandstofcel technologie met de vijfde generatie e-Drive systeem. Het aandrijfsysteem gebruikt waterstof als brandstof door het om te zetten naar elektriciteit. Dit proces geeft het aandrijfsysteem een elektrisch vermogen van 125kW/ 170 pk met waterdamp als enige uitstoot. Deze techniek en aandrijfkracht maken het ook mogelijk om langere afstanden constant hoge snelheden aan te houden. De elektromotor is ontwikkeld op basis van de vijfde generatie BMW e-Drive technologie die ook in de BMW iX wordt gebruikt. De elektromotor dient tijdens de inloop- en uitloopfasen dienst als generator en levert hiermee energie aan de stroomaccu. De energie die in de stroomaccu is opgeslagen wordt ook gebruikt voor bijzondere en sportieve rijmanoeuvres. Met een systeemvermogen van 275kW/ 374pk betekent dit een garantie voor de kenmerkende rijervaring van BMW.

DUURZAAMHEID

De aerodynamische wielen van de BMW iX5 komen met duurzaam geproduceerde banden gemaakt van natuurlijk rubber en rayon. De materialen zijn vergaard in naleving met de door FSC gezette standaarden. BMW is de eerste automotive fabrikant die Pirelli banden gebruikt die alleen gebruik maken van natuurlijk gecertificeerd rubber en het op hout gebaseerde rayon in zijn productie auto's.