BMW i VISION DEE.

Meeslepend, innovatief, intuïtief – de BMW i Vision Dee is een weergave van de visie van BMW op de digitale mobiliteit van de toekomst. BMW Mixed Reality Slider: Ontdek in vijf stappen de virtuele wereld. Geavanceerd BMW Head-Up-display in Neue Klasse vanaf 2025 + E-ink-technologie in kleur die tot 32 kleuren mogelijk maakt.

BMW Mixed Reality Slider: in vijf stappen de virtuele wereld in.

Het digitale hoogtepunt en de centrale bediening van de BMW i Vision Dee: De BMW Mixed Reality Slider in combinatie met het geavanceerde Head-Up Display. Slimme sensoren op het instrumentenpaneel zorgen ervoor dat bestuurders zelf kunnen bepalen hoeveel digitale inhoud ze willen zien op het geavanceerde Head-Up Display. De selectie in vijf stappen varieert van analoge informatie over rijinformatie en de inhoud van het communicatiesysteem, tot projectie met augmented reality en toegang tot virtuele werelden. Tegelijkertijd kan de werkelijkheid geleidelijk aan het zicht van de inzittenden onttrokken met behulp van dimbare ruiten. Mixed Reality kan in de BMW i Vision Dee op een meeslepende manier worden ervaren waarbij verschillende zintuigen worden aangesproken zonder dat er extra hulpmiddelen voor nodig zijn, waardoor een nieuwe dimensie van rijplezier voor de gebruiker wordt gecreëerd.

 

 

 

Geavanceerd BMW Head-Up Display: in NEUE KLASSE vanaf 2025.

BMW Group is pionier op het gebied van head-up dispays in de automobielsector. Deze techniek is door hen gedurende twee decennia consequent doorontwikkeld. De projectie over de volledige breedte van de voorruit in de BMW i Vision Dee maakt het mogelijk om informatie op een zo groot mogelijk oppervlak te kunnen weergeven. Het wordt ook pas herkent als display zodra het wordt geactiveerd. Hiermee demonstreert de BMW Group het grote potentieel van projectietechnologie. In 2025 zal de productieversie van het BMW Head-Up display over de volledige breedte van de vooruit worden gebruikt in de NEUE KLASSE modellen.

Wereldpremière voor e-inkt-technologie in kleur. 

Al eerder kwam de BMW iX Flow met e-inkt op CES 2022. BMW Group presenteert met de BMW i Vision Dee voor het eerst ter wereld, een kleurenversie van e-inkt-technologie die voor de buitenste laag van een auto wordt gebruikt. Na het spectaculaire debuut van de BMW iX Flow met e-inkt op CES 2022 presenteert BMW Group met de BMW i Vision Dee voor het eerst ter wereld, een kleurenversie van e-inkt-technologie die voor de buitenste laag van een auto wordt gebruikt .De BMW i Vision Dee beschikt over een veelkleurig, volledig variabel en individueel aanpasbaar exterieur. Dit magische kleurenspel wordt gecreëerd door een ePaper-film van samenwerkingspartner E Ink, aangebracht op de carrosserie. Hiermee kan de BMW in maximaal 32 verschillende kleuren worden getoond.

Het carrosserieoppervlak van de BMW i Vision Dee is verdeeld in 240 e-Inkt-segmenten, die elk afzonderlijk worden aangestuurd. Hierdoor kan binnen enkele seconden een bijna oneindige verscheidenheid aan patronen worden gegenereerd. Het laser-snijproces om de folie te snijden en de elektronische aansturing zijn ontwikkeld in samenwerking met E Ink. De aanpassing aan gebogen oppervlakken en de programmering van de animaties zijn intern ontwikkeld door BMW Group en maken maatwerk mogelijk die wereldwijd uniek is in de automobielsector.

Gereduceerd design van in- en exterieur.

Het idee is om de aandacht te vestigen op de digitale ervaring en het DNA van het merk door het ontwerp van de BMW i Vision bewust te reduceren. Het exterieur wordt bepaald door het voor een BMW sedan kenmerkende ‘three box’-design. Traditionele designelementen, zoals de BMW nierengrille, dubbele ronde koplampen en de Hofmeisterknik, zijn opnieuw ontworpen, waarbij fygitale beeltenissen analoge elementen vervangen. Dit geeft de BMW i Vision Dee een eigen digitale en tegelijkertijd menselijke uitstraling.

Om ervoor te zorgen dat binnenin niet afleidt van de digitale ervaring en het nieuwe gevoel van rijplezier, gaat digitalisering hand in hand met een beperkt gebruik van materialen, bedieningselementen en beeldschermen. Het nieuwe stuur beschikt over een centrale verticale spaak en heeft aanraakvlakken die met duimbewegingen kunnen worden bediend en tot leven komen wanneer deze worden benaderd of aangeraakt. Het principe van 'handen aan het stuur, ogen op de weg' wordt zo samen met de Head-Up Display ondersteund.

Weer een mijlpaal op weg naar de NEUE KLASSE. 

De toekomst van de BMW Group is elektrisch, circulair en digitaal. BMW i Vision Dee vertegenwoordigt het digitale aspect van dit trio en zal een nieuwe mijlpaal zijn op weg naar de volgende voertuiggeneratie, de NEUE KLASSE. De BMW Group zal in de loop van 2023 verdere inzichten en glimpen van het revolutionaire voertuigconcept van de NEUE KLASSE verstrekken.

 

“Met BMW i Vision Dee laten we zien hoe de auto naadloos kan worden geïntegreerd in uw digitale leven en een trouwe metgezel kan worden.”


Achterbank-2-Dee.png
Wielen-Dee.png
Achterbank-Dee.png
Binnenkant-2-Dee.png
Binnenkant-Dee.png
Zijkant-Dee.png