Private lease of zakelijk leasen?

Het leasen van een auto wordt steeds populairder in Nederland. Twee veelvoorkomende vormen van leasen zijn private lease en zakelijk lease. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze twee vormen van leasen? En welke vorm is het meest aantrekkelijk als je de mogelijkheid hebt om te kiezen?

De verschillen tussen privé en zakelijk leasen

Private lease is bedoeld voor particulieren die een auto willen leasen. Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik van een auto. Dit bedrag is inclusief alle kosten zoals onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting. Je hebt dus geen omkijken naar de kosten van de auto.

Bij zakelijk leasen sluit het bedrijf een leaseovereenkomst af voor een of meerdere auto's. Het bedrijf least een auto voor zakelijk gebruik. Het voordeel van zakelijk leasen is dat de leasekosten en de BTW fiscaal aftrekbaar zijn. Als je een auto zakelijk least en meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt betaal je naast het leasebedrag ook bijtelling voor het gebruik van de auto.

Wat is goedkoper private lease of zakelijk lease?

Vaak wordt gedacht dat zakelijk leasen goedkoper is dan private leasen. Dit is echter niet altijd het geval. Het hangt namelijk af van de situatie.

Zakelijk leasen kan goedkoper zijn omdat de kosten van de auto zakelijk kunnen worden afgetrokken. Dit kan een belastingvoordeel opleveren. Daarnaast krijg je in tegenstelling tot private lease geen BKR registratie als je een auto zakelijk least.

Maar ook bij private lease kunnen er bepaalde voordelen zijn waardoor het goedkoper kan zijn dan zakelijk leasen. Zo betaal je bij private lease geen bijtelling voor de auto. Als je een auto zakelijk least en meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt betaal je naast het leasebedrag ook fiscale bijtelling voor het gebruik van de auto.

Dit is een vast bedrag per maand die wordt bepaald aan de hand van de catalogusprijs, CO2-uitstoot en het bouwjaar van de auto.

Bij BMW Dubbelsteyn helpen wij u graag om voor u de meest voordelige leasevorm te kiezen. Neem hiervoor contact vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.