DE ALLEREERSTE BMW M3 TOURING.

NOVEMBER 2022 IN PRODUCTIE.

De eerste BMW M3 Touring ooit combineert authentiek autosportgevoel met een onderscheidend karakter en vele praktische kwaliteiten.
De aandrijftechnologie is volledig gericht op het leveren van verleidelijke prestaties. Het nieuwe M model is dan ook exclusief leverbaar als BMW M3 Competition Touring met M xDrive. De 375 kW (510 pk) sterke zescilinder-in-lijn M TwinPower Turbo benzinemotor wordt gecombineerd met de 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic en M xDrive vierwielaandrijving.

 


EXTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE BMW M3 TOURING.

Design voorzijde.

Heldere oppervlakken en atletische vormen benadrukken het prestatiepotentieel van de BMW M3 Touring. In het bijzonder opvallend zijn de verticale BMW nierengrille zonder omlijsting.

Het zijaanzicht.

De eerste BMW M3 Touring heeft grote luchtinlaten aan de zijkant, krachtig gevormde wielkuipen en prominente dorpelverbreders.

Design achterzijde.

Ongeacht de gekozen carrosseriekleur is het dak van de BMW M3 Touring standaard uitgevoerd in hoogglans zwart. Het eveneens standaard dakdraagsysteem en de modelspecifieke dakspoiler zijn uitgevoerd in dezelfde kleur.


Ideale balans tussen prestaties en comfort.

De ondersteltechnologie is afgestemd op zowel de krachtige prestaties van de aandrijflijn als het specifieke concept van de BMW M3 Touring. Dat zorgt voor een ideale balans tussen sportieve prestaties en hoogstaand rijcomfort, of het nu gaat om dagelijkse ritten of een lange reis. Tijdens intensieve tests op circuits, buitenwegen en in stedelijke omgeving is tot op detailniveau aandacht besteed aan een optimale afstemming. De hoge torsiestijfheid van de carrosserie zorgt voor nog meer wendbaarheid, dynamiek en precisie en wordt versterkt door modelspecifieke verstevigingen in bodem en laadruimte. Zowel de dubbele voorwielophanging als de five-link achteras hebben een M specifieke afstelling en combineren lichtgewicht design met een bijzonder hoge stijfheid. Een Adaptief M Onderstel met elektronisch aangestuurde schokdempers en M Servotronic besturing met variabele verhouding zijn standaard voor de BMW M3 Touring De verdeling van het vermogen over de wielen wordt aangepast op de situatie, zodat de BMW M3 Competition Touring met M xDrive altijd over optimale tractie, dynamiek en stabiliteit beschikt. De acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt 3,6 seconden en de sprint van 0 naar 200 km/h slechts 12,9 seconden. Met het M Driver’s Pack wordt de topsnelheid verhoogd van 250 km/h naar 280 km/h.


INTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE BMW M3 TOURING.

BMW Curved Display.

Het volledig digitale scherm bestaat uit een 12,3 inch informatiedisplay en een 14,9 inch BMW Touch Control Display. Het informatiedisplay achter het stuurwiel toont alle voor het rijden relevante informatie met nieuwe graphics in een M kenmerkende stijl.

Sportstoelen.

Elektrisch instelbare M Sportstoelen met geheugenfunctie, stoelverwarming en Merino lederen bekleding behoren tot de standaarduitrusting van de BMW M3 Touring.

Ruime achterbank.

Achter in de BMW M3 Touring bevinden zich drie volwaardige zitplaatsen. De rugleuning van de achterbank is in de verhouding 40:20:40 neerklapbaar.


achterkant.png
dak.png
logo-groot.png
uitlaat.png
Wiel.png
Logo.png